Articolul precedentUn stil de viață șubred
  Articolul următorBinele învinge

  Cei doisprezece frați

  Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te și aruncă-te în mare” și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. Marcu 11:23

  Știai că Iacov a avut doisprezece băieți? Copiii lui Iacov au fost: Ruben, Simeon, Dan, Iuda, Levi, Așer, Isahar, Zabulon, Neftali, Gad, Iosif, Beniamin. Însă, atunci când Iacov l-a regăsit pe fiul lui, Iosif, de bucurie că l-a găsit în viață și bine, i-a adoptat pe cei doi fii ai acestuia (făcând în acest fel o parte dublă celui pe care frații lui l-au făcut dispărut). Astfel că, atunci când se numără semințiile lui Israel, Iosif apare de două ori, prin fiii lui: Manase și Efraim.

  Interesant cum un om declarat mort de frații săi ajunge să primească parte dublă din moștenirea tatălui său și a lui Dumnezeu. Când s-a împărțit moștenirea, de fapt familia lui Iosif nu mai avea prea mult. Adevărata moștenire a venit abia la sosirea în Canaan, deci a fost dată chiar de către Dumnezeu. Când oamenii sunt nedrepți și răi, când încearcă să ia dreptul cuiva, Cel ce veghează asupra tuturor găsește o modalitate de a repara într-un mod foarte special nedreptatea făcută. Când Dumnezeu dă binecuvântare, nimic din răutățile oamenilor nu va schimba în rău acea binecuvântare. Unde El dăruiește, nu va lipsi niciodată nimic. Așa a fost în toate timpurile. Copiii Lui au avut spor în lucrul lor; chiar și în pustie poporul Lui a avut apă și mană. El promite că niciodată cei ce se încred în El nu vor duce lipsă de cele necesare unui trai fericit și împlinit. Cântarul dreptății oamenilor este foarte diferit de cântarul binecuvântărilor lui Dumnezeu. El poate face ca salariul cel mai mic al unui om binecuvântat de El să valoreze mult mai mult decât cea mai scumpă retribuție a celui mai înalt funcționar al lumii. Secretul este binecuvântarea. Când a binecuvântat pâinea sau untdelemnul, acestea au devenit inepuizabile, mult mai mult decât credeau oamenii că este nevoie. Dacă tot ce avem are ocrotirea și girul Său, suntem cei mai bogați oameni din lume. „Preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” Unde așază El, nimeni nu poate să ia, și acolo unde omul nu pune, El poate să dăruiască din belșug.

  De gândit astăzi:

  Nu cere de la Domnul lucruri sau bani, cere-I binecuvântare în ceea ce faci și în ceea ce ai. Oricât de mult ai primi, tot nu se compară cu ceea ce este binecuvântat de El și de prezența Lui. Și nu uita să binecuvântezi și tu pe Domnul pentru bunătatea Lui, care ține în veci.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...