Articolul precedentMulțumesc, ploaie!
  Articolul următorAlegeri

  Masă pentru 12 persoane

  Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută. Plângerile 3:25

  Multe familii vor să aibă în casă o masă pentru douăsprezece persoane. Puțini știu că această dorință este un fel de presetare cu originea în Evanghelie, unde Mântuitorul era la o masă cu ucenicii rămași după plecarea lui Iuda. În general, creștinii își doresc o astfel de masă încăpătoare, deși familiile reunite fie sunt cu membri mai puțini, fie mai mulți, dar standardul este de douăsprezece locuri. În unele case, există obiceiul să fie așezat un scaun în plus, pe care nu se așază nimeni, pentru că acel scaun este locul lui Isus. Ideea este frumoasă, dar, dacă Isus nu are și un loc central în inima omului, acest gest rămâne doar o metaforă pentru automulțumire destul de naivă. Locul pe care Mântuitorul vrea să-l aibă este cel din inima noastră. Nu vrea asta din egoism, ci pentru că El știe un lucru: acolo unde nu domnește El, vine dușmanul, și chiar dacă găsește casa măturată și curată, acesta intră și mai aduce cu sine și alți demoni. Satana nu are niciun fel de politețe sau respect. El nu așteaptă să fie invitat sau primit cu ospitalitate. Stilul lui este nesimțirea și ocuparea cu tupeu a gândului, a sentimentelor și a preocupărilor noastre. Nu este suficient să avem o masă cu douăsprezece locuri, ci ne trebuie un legământ de prezență a lui Dumnezeu în viața noastră. Dumnezeu trebuie să știe clar de la noi că dorim să fie prezent, că vrem să fie stăpân și că dorim ca Duhul Lui să aducă lumină, inspirație și înțelepciune. De nimic nu se teme Satana mai tare decât de un om plecat pe genunchi, care Îl roagă pe Dumnezeu să vină în viața lui. Diavolul este pur și simplu îngrozit la gândul că cineva Îl dorește pe Dumnezeu ca oaspete permanent. Lui i-ar conveni ca Mântuitorul nostru să fie doar un trecător sporadic, nu un rezident permanent.

  De gândit astăzi:

  Semnează cu Dumnezeu un contract de locuire permanentă în inima ta. Spune-I acest lucru chiar și cu voce tare, în rugăciunile tale zilnice. Este bine ca Satana să știe clar acest lucru și atunci va trebui să respecte dorința ta și, evident, prezența Domnului tău. Trebuie să facem tot posibilul ca Mântuitorul să locuiască permanent în noi și să Se simtă de-al casei, nu doar musafir ocazional. Deși s-ar putea să te sperie la început gândul, să știi că lucrurile vor fi incredibil de bune cu El.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...