Articolul precedentMit sau capodoperă
  Articolul următorOglinda lui Dumnezeu

  Douăsprezece iscoade

  Vor lua în mână șerpi, dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși. Marcu 16:18

  Când Ietro, socrul lui Moise, a venit într-o vizită la el în timp ce se deplasau spre Canaan, a observat istovitoarea responsabilitate pe care o avea ginerele său, conducând poporul, judecând pricinile lor și făcând totul de unul singur. Bazându-se pe experiența sa, Ietro i-a sugerat lui Moise crearea unui sistem de conducere prin reprezentanți. La un număr de persoane să fie desemnat un lider, iar la nivelul următor, altă categorie de responsabili și, în acest fel, fiecare seminție avea liderii săi și orice chestiune administrativă putea fi rezolvată mult mai repede și mai eficient. Acest sistem de reprezentare a fost aplicat în toate domeniile de viață ale poporului. Când s-au apropiat de Canaan, Moise a ales din toate semințiile câte un om și a făcut astfel o delegație de douăsprezece iscoade pe care a trimis-o peste graniță să observe configurația administrativă, felul de a fi al locuitorilor, punctele tari și punctele slabe ale cetăților etc. La întoarcere, cei doisprezece trebuiau să prezinte un raport. Surpriza a fost atunci când zece persoane din grupul iscoadelor au formulat raportul lor în așa fel încât au înmuiat inima poporului. Practic, ei au selectat numai lucrurile și observațiile negative și le-au prezentat într-un mod descurajator. Degeaba doi dintre ei, Iosua și Caleb, au intervenit și au prezentat minunile văzute dincolo și au încheiat cu cel mai important argument: „Domnul va fi cu noi.” Pentru popor, descurajarea deja începuse să se instaleze. Nimic nu a mai contat. Au început tânguirile și regretul după robia din Egipt. Acest lucru nu este deloc surprinzător. Noi, oamenii, ne lăsăm mult mai ușor influențați de lucrurile și informațiile negative și alegem să le ignorăm pe cele luminoase, pozitive. Din două știri, o alegem pe cea negativă; din două afirmații, avem tendința să o credem pe cea rea. Eșecul poporului Israel a fost deosebit de mare și a dus la moartea tuturor, cu excepția a doi oameni. Cei zece pesimiști au avut responsabilitatea principală în această dramă.

  De gândit astăzi:

  Onoarea de a fi ales de ceilalți aduce și responsabilitate; tot la fel, și influența pe care o manifestăm față de alți oameni atrage după sine o răspundere importantă, deci ar trebui să fim conștienți de acest lucru și să abordăm lucrurile optimist, constructiv și cu încredere în Dumnezeu. Cel mai important aspect este ajutorul pe care El este gata să ni-l acorde.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....