Articolul precedentCăutarea
  Articolul următorSursa binelui

  Prăjitura „Ora 12”

  În ziua aceea, vor zice: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredeam. Acum, să ne veselim și să ne bucurăm de mântuirea Lui!” Isaia 25:9

  Deserturile sunt cele mai căutate feluri de mâncare, atât de către copii, cât și de către adulți. Blat de prăjitură, ciocolată și frișcă, în rezumat, prăjitura „Ora 12”. Denumirea vine de la faptul că, în trecut, masa la care se serveau mai multe feluri de mâncare și desert era masa de prânz, care se considera a fi la ora 12. Deși în rare situații o familie de rând servește la o masă trei feluri de mâncare și, în general, nicidecum la ora 12, tradiția a preferat să consemneze astfel lucrurile.

  Să vorbim despre desert. În vremurile biblice, desertul nu putea să fie decât foarte simplu. Existau celebrele turte de smochine, mierea de albine, fructele, diverse băuturi din fructe sau din lapte. Aceste delicatese erau nu doar foarte rare, dar erau și foarte scumpe. Când se mergea în vizită, oficială sau personală, practica era să se ofere astfel de bunătăți. Erau pe același nivel cu aurul și pietrele scumpe. Israelul producea multe dintre aceste alimente scumpe, dar existau și importuri în cazul unor specialități mai exotice. Solomon primea prin contracte comerciale sau drept daruri astfel de lucruri scumpe, care se găseau în permanență la masa lui. Din moment ce Dumnezeu a creat toate lucrurile gustoase și plăcute, El nu ignoră bucuria de a le avea. În promisiunile Lui cu privire la Canaan, era mereu făcută specificația „o țară în care curge lapte și miere”. Prin aceasta se descria superlativul visului despre un loc unde să trăiești.

  De gândit astăzi:

  Când Tatăl nostru vrea să ne ofere ceva, El nu caută darurile lipsite de frumusețe și de gust; nu vrea să fim niște pustnici care se feresc de orice oferă plăcere sau arată frumos. El este creatorul frumosului în toate formele și tot El a pus gust și aromă specială în tot ce a creat. Niciodată nu va alege să ne dea daruri urâte sau neplăcute. „Dacă voi… știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!”

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....