Articolul precedentAterizare forțată!
  Articolul următorDecizii

  Duzina

  Suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare. Romani 8:18

  Mulți dintre noi nu folosim cuvântul duzină ori poate nici măcar nu știm ce înseamnă. În definire simplă, o duzină se referă la un set de douăsprezece obiecte de același fel (exemplu clasic: o duzină de chibrituri). Termenul are și o semnificație calitativă; când spunem că ceva este de calitate mai slabă, inferioară sau că este ceva făcut în multe exemplare, de serie, spunem că este „de duzină”. O parte dintre oameni fug cu disperare de lucrurile comune. Unii oameni, nu neapărat cei mai bogați, preferă să plătească mai mult pentru ceva dacă este dintr-o serie mai limitată. Cumpără haine mai scumpe, obiecte personale la preț mult mai mare, doar pentru a avea ceva diferit de ceea ce are și poartă toată lumea. Este mai mult o chestiune de orgoliu decât de calcul economic ori de eficiență. Tot ce pare a fi la îndemâna tuturor nu mai reprezintă valoare și interes; lumea în general pune preț pe stratificare socială și financiară. Majoritatea oamenilor vor să se poziționeze mai sus decât ceilalți și sunt dispuși la costuri foarte mari pentru acest lucru. Planul lui Dumnezeu a fost întotdeauna să ofere tot ce este mai bun, de cea mai înaltă calitate fiecărui copil al Său. De multe ori, Mântuitorul S-a pronunțat împotriva discriminărilor și a diferențelor pe baza statutului social, financiar sau educațional. Pentru El, atât săracul, cât și bogatul, atât vameșul, cât și fariseul, atât cel sănătos, cât și cel bolnav, cu toții erau valoroși și trebuiau răscumpărați din ghearele păcatului și ale morții. Pentru oricare dintre oameni, El era gata să moară. Și în Împărăția Lui îi va trata pe toți cei mântuiți cu toată atenția, fără diferențe care să hrănească orgolii. Modestia nu va fi ceva impus, ci va fi mod de viață, parte din caracterul omului născut din nou. Mândria și superioritatea sunt creațiile lui Satana și sunt cele ce l-au dus la pierzare.

  De gândit astăzi:

  Dacă simți că ceilalți oameni nu sunt demni de atenția ta și de rangul tău, ar fi bine să te întrebi dacă ție ți-ar face plăcere să știi că în ochii altora ești doar o persoană „de duzină”. Te-ai simți bine să vezi că cineva te disprețuiește doar pentru că ești un om normal? Dacă îți displace să te trateze alții cu dispreț, atunci ai mai multă grijă la relația ta cu cei pe care acum nu îi respecți suficient de mult. Consideră că Dumnezeu îi vede la fel de importanți ca și pe tine.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...