Articolul precedentRochia mea de un penny
  Articolul următorUrmărește Orionul

  12 grade Beaufort

  Căci… se încrede în Domnul și bunătatea Celui Preaînalt îl face să nu se clatine. Psalmii 21:7

  Ca și alte fenomene naturale, și furtunile au o scară de măsurare, care poartă numele celui ce a inventat-o. Scara Beaufort are 12 grade. Estimarea gradului privind forța vântului se face pentru media pe o durată de 10 minute, iar viteza vântului se măsoară la înălțimea de 10 metri.

  Aceste măsurători sunt deosebit de importante pentru multe domenii. Deși pentru omul obișnuit viteza și puterea vântului reprezintă doar o informație cotidiană, pentru unele ramuri de activitate, aceste măsurători sunt vitale. Un exemplu este domeniul construcțiilor. Pentru cei ce lucrează la înălțime, este o informație de bază înaintea fiecărei etape. Când prognozele arată că viteza și puterea vântului vor fi în creștere, constructorii trebuie să-și ajusteze procedurile și echipamentele în funcție de acest lucru. Nu doar siguranța clădirilor este în discuție, ci și a lucrătorilor sau a oamenilor din aria de lucru.

  A continua lucrul în condițiile unei furtuni puternice este ca și cum decizi în mod conștient să faci rău cuiva ori să strici tot ce s-a construit. A te opri când se anunță pericolul este o dovadă de înțelepciune, și nu un gest de lașitate.

  Pe vremuri, unul dintre împărații lui Iuda, Amația, a vrut neapărat să își demonstreze superioritatea militară provocându-l pe împăratul Ioas la război. Acesta, cunoscând cât de puțini și de slabi erau cei din Iuda, a răspuns că nu este interesat de o asemenea luptă, că el are în vedere adversari mai puternici și mai bogați, așa că îi sugerează regelui iudeu să stea în banca lui. Dar orgoliosul împărat a insistat, și la prima confruntare, a fost lovit, așa că totul s-a terminat foarte rău. El fusese avertizat că furtuna este prea puternică, dar a ales să nu țină cont de avertizare, așa că a plătit cu viața poporului său.

  De gândit astăzi:

  Avertismentele sunt pentru înțelepți. Ei aud și iau seama. Nebunii și încrezuții se cred prea importanți și prea puternici pentru a ține cont de avertismente; preferă să le ignore și, de cele mai multe ori, cad în capcana propriei ignoranțe.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...