Articolul precedentMireasma Lui este îndeajuns
  Articolul următorLa ușa inimii

  Bacalaureat

  Să nu vă gândiți mai dinainte ce veți răspunde, căci vă voi da… înțelepciune. Luca 21:14,15

  Aproape fiecare etapă din viața noastră aduce cu sine și un fel de examen sau presupune îndeplinirea unor formalități. Când trecem de la un nivel la altul în școală, trebuie să susținem anumite teste, apoi ne supunem la mai multe examene, pentru a obține unele drepturi (cum ar fi dreptul de a conduce o mașină, dreptul de a practica o meserie etc.) Despre bacalaureat se spune că este examenul vieții. Deși nu e cel mai greu examen pe care îl dă cineva, se pare că e considerat așa fiindcă e primul examen cu adevărat complex și de care candidatul este pe deplin conștient. Cu toate acestea, nu toată lumea dă un astfel de examen. Există foarte mulți oameni care nici măcar nu au ajuns până la nivelul de a se înscrie la bacalaureat. Ei practică diferite meserii, se căsătoresc, au familie și parcurg etape cu mult mai dificile decât un examen. Este, așadar, un examen important, dar, în cele din urmă, opțional. În general, bacalaureatul se suprapune cu ajungerea la majorat. Când ești declarat major, devii responsabil în totalitate de faptele tale. Dacă până atunci, pentru o culpă era vinovat și părintele tău sau un alt adult, de aici înainte, cel major este singurul responsabil.

  În poporul Israel, un tânăr devenea responsabil din punct de vedere administrativ, social și religios după vârsta de douăzeci de ani; abia de la vârsta de douăzeci de ani era socotit la numărătoare (recensământul poporului). Un alt prag pentru tinerii din poporul Israel era la 27 de ani. Mântuitorul Isus Și-a început lucrarea publică la vârsta de 27 de ani. Abia atunci a început să îi cheme pe ucenici să vină după El.

  De gândit astăzi:

  În viața ta sunt multe praguri pe care le vei depăși. Importantă este însă conștiența faptului că orice examen luat cu bine, absolvit, aduce o responsabilitate în plus. Pe lângă un aparent avantaj, trecerea de un examen, fie el de bacalaureat sau pentru obținerea permisului auto, vine la pachet cu un set considerabil de responsabilități și obligații. Învață să privești cu răspundere viața și vei evita suferințe, eșecuri și probleme complexe.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....