Maximum 12 runde

El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. 1 Corinteni 1:8

În sporturile profesioniste, regulamentele sunt diferite și numărul de runde poate fi dublu. Pentru a rezista un meci întreg, ca pugilist profesionist trebuie să acumulezi foarte multă experiență și să dozezi efortul pe tot parcursul meciului. Fiecare sportiv își descoperă propriul stil de luptă. Unul dintre cei mai cunoscuți luptători de box este Muhammad Ali. El povestește secretul care l-a făcut imbatabil. El spune că toți luptătorii au punctele lor tari, au vulnerabilități și o mare frică. Atunci când își pregătea meciurile, îl analiza pe adversar și lucrul cel mai important pe care încerca să-l afle era de ce se teme adversarul lui cel mai mult. După ce afla motivul de teamă, încerca să dea măcar impresia că va determina acel lucru, iar adversarul era demoralizat, concentrându-și toată energia în apărare. Astfel își atrăgea adversarul de pe terenul atacului în zona defensivă.

Pentru cei mai mulți oameni, teama este mult mai importantă decât obiectivele. Frica blochează inspirația, paralizează energiile și face ca ținta să se îndepărteze atât de mult, încât nici nu se mai vede. Iar când nu vezi finalul, te demoralizezi.

Îți aduci aminte cum s-a întâmplat cu israeliții când cele zece iscoade au vorbit despre uriașii din Canaan, cum tot poporul a vrut să se întoarcă în Egipt? Asta face frica. Nu doar în domeniul sportiv, ci și în domeniul spiritual. Satana și-ar dori foarte mult să ne inducă o stare de frică; fie să ne temem de el și de superputerile lui, fie să ne temem atât de mult de Dumnezeu, încât să fim îngroziți și să nu mai vedem iubirea, ci doar asprimea, îndepărtându-ne astfel de Cel ce ne așteaptă cu brațele deschise. Diavolul ar vrea să ne temem de Sabat, de studiul biblic, de Spiritul Profetic și de rugăciune. Dacă ne face fricoși, vom ascunde talantul în ștergar și vom aștepta îngroziți revenirea Stăpânului.

De gândit astăzi:

Meciul salvării tale este deja câștigat prin KO de către Mântuitorul. Nu-l lăsa pe Satana să se mai dea drept adversar puternic; lui îi este mai frică decât oricui, el știe că mai are puțină vreme și caută cu disperare ce să mai dărâme; el nu mai poate câștiga nimic. Aleargă ca un leu flămând și caută să mai păcălească pe cineva.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor