Articolul precedentO, îmi pare atât de rău
  Articolul următorNu lăsa Musafirul la ușă

  Maximum 12 runde

  El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. 1 Corinteni 1:8

  În sporturile profesioniste, regulamentele sunt diferite și numărul de runde poate fi dublu. Pentru a rezista un meci întreg, ca pugilist profesionist trebuie să acumulezi foarte multă experiență și să dozezi efortul pe tot parcursul meciului. Fiecare sportiv își descoperă propriul stil de luptă. Unul dintre cei mai cunoscuți luptători de box este Muhammad Ali. El povestește secretul care l-a făcut imbatabil. El spune că toți luptătorii au punctele lor tari, au vulnerabilități și o mare frică. Atunci când își pregătea meciurile, îl analiza pe adversar și lucrul cel mai important pe care încerca să-l afle era de ce se teme adversarul lui cel mai mult. După ce afla motivul de teamă, încerca să dea măcar impresia că va determina acel lucru, iar adversarul era demoralizat, concentrându-și toată energia în apărare. Astfel își atrăgea adversarul de pe terenul atacului în zona defensivă.

  Pentru cei mai mulți oameni, teama este mult mai importantă decât obiectivele. Frica blochează inspirația, paralizează energiile și face ca ținta să se îndepărteze atât de mult, încât nici nu se mai vede. Iar când nu vezi finalul, te demoralizezi.

  Îți aduci aminte cum s-a întâmplat cu israeliții când cele zece iscoade au vorbit despre uriașii din Canaan, cum tot poporul a vrut să se întoarcă în Egipt? Asta face frica. Nu doar în domeniul sportiv, ci și în domeniul spiritual. Satana și-ar dori foarte mult să ne inducă o stare de frică; fie să ne temem de el și de superputerile lui, fie să ne temem atât de mult de Dumnezeu, încât să fim îngroziți și să nu mai vedem iubirea, ci doar asprimea, îndepărtându-ne astfel de Cel ce ne așteaptă cu brațele deschise. Diavolul ar vrea să ne temem de Sabat, de studiul biblic, de Spiritul Profetic și de rugăciune. Dacă ne face fricoși, vom ascunde talantul în ștergar și vom aștepta îngroziți revenirea Stăpânului.

  De gândit astăzi:

  Meciul salvării tale este deja câștigat prin KO de către Mântuitorul. Nu-l lăsa pe Satana să se mai dea drept adversar puternic; lui îi este mai frică decât oricui, el știe că mai are puțină vreme și caută cu disperare ce să mai dărâme; el nu mai poate câștiga nimic. Aleargă ca un leu flămând și caută să mai păcălească pe cineva.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...