Articolul precedentMică, dar nimicitoare
  Articolul următorCioc! Cioc! Cioc!

  Etajul 12

  Voi dar întăriți-vă și nu lăsați să vă slăbească mâinile, căci faptele voastre vor avea o răsplată. 2 Cronici 15:7

  La clădirile tip zgârie-nori, inginerii fac o diferență structurală din douăsprezece în douăsprezece etaje. Fiecare al douăsprezecelea etaj are secțiunile diferite față de etajele de mai jos. Se procedează astfel pentru a păcăli și a atenua forțele ce presează clădirea și care devin periculoase dacă reușesc să imprime aceeași frecvență în toți stâlpii. Etajele speciale rup continuitatea acelei frecvențe și compensează determinând un echilibru (practic anulează oscilațiile apărute).

  La prima propunere de acest fel a fost mult scepticism și chiar opoziție. A fost nevoie de machete, laboratoare și experimente demonstrative. În general, orice metodă neconvențională trezește suspiciuni. Unii oameni vor ca totul să fie testat și confirmat, dar nu realizează că orice test trebuie să beneficieze de un curajos care își asumă riscul și orice confirmare presupune eforturi și risc din partea celui ce se expune. Liderii autentici nu au ezitat să adopte descoperiri și să facă efortul de a păși o treaptă mai departe. Orice lucru a fost la un moment dat neînțeles ori bizar; a fost nevoie de cineva care să îndrăznească și să aibă viziune dincolo de obișnuință.

  La un moment dat, în Biblie, este o situație care pare ciudată, dar se dovedește o bună strategie. Samaria este asediată de oștirea siriană. Profetul Elisei s-a rugat pentru ocrotire și Dumnezeu a trimis orbire în armata cotropitoare, iar profetul i-a condus până în centrul orașului. Acolo, toată lumea credea că va urma un măcel, că vor lua săbiile și îi vor ucide pe cotropitorii deveniți prizonieri. Dar, spre mirarea lor, profetul propune ceva cu totul șocant: să-și așeze dușmanii la masă, să-i ospăteze și să-i trateze ca pe niște oaspeți de seamă, apoi să-i lase să plece.

  Toată cetatea era stupefiată. Așa o ocazie să fie pierdută? Cum să lași pe dușmanul tău, care ți-a mai făcut și deranj venind peste tine să te atace, să plece nepedepsit și chiar să fie tratat cu respect. Ei bine, metoda a dat roade; atât de mare a fost impactul asupra sirienilor, că nu au mai îndrăznit să revină. Israeliții au câștigat mult mai mult decât dintr-un măcel.

  De gândit astăzi:

  Nu ezita să spargi tiparele și să ai mai multă încredere în faptele bune și în gesturile politicoase.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....