Articolul precedentO minune de Crăciun pentru familia noastră
  Articolul următorDeschide!

  Rege la 12 ani

  Știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Romani 8:28

  Cel mai probabil știi istoria regelui Ezechia, care a fost înștiințat de Domnul, prin profetul Isaia, că va muri și că ar fi bine să-și pună ordine în lucrurile pe care le lasă drept moștenire. Ezechia s-a întristat foarte mult, apoi s-a rugat cu stăruință, iar Domnul l-a vindecat și i-a prelungit viața cu încă cincisprezece ani. Toți comentatorii istoriei au considerat că acest lucru nu a fost unul chiar atât de bun și pentru Ezechia. În acești ani, a făcut o greșeală foarte mare, făcând din experiența lui de vindecare un motiv de îngâmfare personală, și nu de laudă la adresa lui Dumnezeu. Un alt lucru întâmplat după vindecare a fost acela că a avut un urmaș, pe fiul lui, Manase. Cum era și firesc, după perioada de prelungire a vieții lui, Ezechia s-a stins și a lăsat pe tronul țării pe fiul său. Manase avea doisprezece ani când a devenit rege (2 Împ. 21:1). El era un copil abia trezit la viață. Imaginează-ți că un copil de clasa a VI-a ajunge președintele țării. Cum ți se pare? Evident că la început a condus prin consilieri și, probabil, cu ajutorul mamei sale. Ceea ce se știe despre Manase e faptul că a făcut atât de mult rău și a practicat atât de mult idolatria, încât a rămas un reper negativ. A fost mai rău decât toți împărații de dinainte și de după el. Comentatorii istoriei afirmă că și nașterea lui Manase a fost una dintre relele ce ar fi rămas neîntâmplate dacă Ezechia nu cerea o prelungire a vieții.

  Întrebarea este însă: Răul a fost că s-a născut sau că a trăit făcând rău? Nu avem noi dreptul și nici competența să decidem dacă nașterea cuiva este un lucru bun sau rău. Ceea ce putem face este să ne întrebăm, în primul rând cu gândul la noi, de ce, odată venit în această lume, să nu trăiești în așa fel încât să onorezi darul existenței tale? Oricum viața este destul de scurtă și este practic șansa de a trăi în așa fel încât, obișnuindu-te și pregătindu-te pentru Împărăția lui Dumnezeu, să poți primi adevărata viață.

  De gândit astăzi:

  Nu este nici vina și nici meritul tău că exiști. Oricine ar fi părinții tăi și oriunde te-ai fi născut, consideră această viață ca pe o șansă – aceea de a te pregăti să trăiești într-o lume desăvârșită. Trăiește anii pe care i-ai primit astfel încât, la revenirea Mântuitorului, să ți se spună: „Bine, rob bun și credincios!”

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...