Articolul precedentNu suntem singuri
  Articolul următorLasă ușa deschisă

  Înviere la 12 ani

  Isus a răspuns: „Ce este cu neputință la oameni este cu putință la Dumnezeu.” Luca 18:27

  Vârsta de doisprezece ani este una dintre cele mai interesante. Începi să înțelegi viața și oamenii. Afli multe lucruri și te deprinzi cum să le folosești. Îți poți închipui că o fetiță, fiica unui demnitar, a început să se simtă din ce în ce mai rău și apoi a murit? Ar fi rămas așa situația dacă tatăl ei, care o iubea nespus de mult, nu ar fi alergat la Fiul lui Dumnezeu încă de când era ea bolnavă, ca să Îl roage pentru vindecare. A fost unul dintre puținele cazuri de oameni înviați. Se știa că pe vremea profetului Ilie și a profetului Elisei a mai înviat cineva, dar părea a fi doar o poveste. Nici oamenii care povesteau nu credeau prea mult. Acum însă, a avut loc o minune, cea mai mare dintre minuni. Fetița nu își amintea ziua în care s-a născut, dar avea să își amintească pentru totdeauna ziua în care a revenit la viață. În jurul ei erau părinții cu lacrimi de disperare și de bucurie; erau colegii și vecinii cu uimire incredibilă în priviri și mai era o categorie, cei care încă nu puteau să creadă și să accepte că ea fusese moartă și că înviase.

  Poți să faci ceva ca să-i convingi pe ceilalți, care sunt sceptici, despre o minune pe care Isus a făcut-o în viața ta? Ce ai putea să faci? Evident, poți povesti iar și iar cum te-a salvat. Poți spune cum te simțeai înainte de a se sfârși totul. Nu poți povesti cum era când erai în moarte, fiindcă nu simțeai și nu știai nimic. Dar poate că cel mai important lucru este să spui despre bucuria că ai primit încă o șansă, despre deciziile pe care le-ai luat după revenire și despre recunoștința ta față de Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Mereu vor fi oameni, chiar din familie sau dintre prietenii tăi, care nu vor crede în experiențele altora. Nu face din asta un motiv să nu mai crezi nici tu. Tu știi cât de jos ai ajuns cândva și cum credeai că nimic nu te mai poate ajuta să ieși la suprafață, dar Dumnezeu te-a iertat, ți-a întins mâna și ai simțit cum te ridică la viață. Nu lăsa experiențele tale cu Dumnezeu să se șteargă doar fiindcă alții nu le cred sau nu le dau importanță. Acele experiențe sunt de fapt cea mai scumpă comoară pe care o ai. Oricând se va mai întâmpla să ajungi jos, vei putea să te ridici, știind că Dumnezeu poate face orice minune.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...