Douăsprezece coșuri cu firimituri

  Până acum n-ați cerut nimic în Numele Meu: cereți și veți căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. Ioan 16:24

  A fost cândva o minune: câteva mii de oameni au fost hrăniți din cinci pâini și doi pești. Mântuitorul a înmulțit hrana și au mâncat cu toții, apoi, după ce mulțimea de oameni s-a săturat, s-au strâns douăsprezece coșuri de firimituri (Matei 14:20). Cred că ești de acord că, din moment ce a putut înmulți pâinile, putea fie să facă în așa fel încât să nu rămână nimic, fie putea să facă mult mai mult decât douăsprezece coșuri. Dar numărul simbolic doisprezece este dovada faptului că la Dumnezeu nu este nimic la voia întâmplării; El are în planurile Lui un loc și pentru ceea ce rămâne. Chiar și surplusul sau aparenta risipă înseamnă ceva în acțiunile Sale. Putea să le lase risipite, dar mai era încă o lecție: totul este măsurat și totul valorează, chiar și atunci când nu te costă nimic. Noi suntem tentați să risipim atunci când primim ceva fără să facem efort. Când nu plătim pentru lucruri și binecuvântări, consumăm fără măsură și nu ne mai gândim la ceilalți. Strângând firimiturile, Mântuitorul a vrut să ne spună că El prețuiește fiecare detaliu și nu consideră ca „un lucru de apucat” nimic din ceea ce se întâmplă. Pentru El, și firul de păr, și firul de praf, și fulgul de zăpadă, toate sunt o investiție, totul este cunoscut, cântărit, numărat. Este una dintre cele mai profunde lecții: Dumnezeu ar putea oricând să facă o altă stea, o altă planetă, alți oameni și așa mai departe. Dar El a preferat să moară pentru a ne salva pe noi; putea să ne înlocuiască cu o variantă upgradată, dar ne-a vrut pe noi. El declară: „Ai preț în ochii Mei, dau popoare pentru viața ta.” Ce gând mai liniștitor și mai înălțător decât acesta! Să știm că nu suntem o piesă ce poate fi înlocuită sau un personaj ce poate să lipsească din operă. De la copilul cel mai mic și până la cel mai în vârstă bunic, suntem în palma Lui ca o comoară.

  De gândit astăzi:

  Dacă pentru Creatorul nostru suntem atât de prețioși încât nu ne risipește și nu ne aruncă la gunoi, de ce noi ne autodiscredităm și ne desconsiderăm de atâtea ori? Nu crezi că ar trebui să privim mai mult la noi prin ochii Celui ce a murit pe cruce pentru că ne consideră unici și neprețuiți?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...