Cununa cu douăsprezece stele

  Domnul Dumnezeul lor îi va scăpa în ziua aceea, ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărătești, care vor străluci în țara Sa! Zaharia 9:16

  Cartea Apocalipsa vorbește despre o fecioară înveșmântată cu soarele, având luna sub picioare și pe cap purtând cunună din douăsprezece stele (Apocalipsa 12:1). În profețiile biblice, femeia reprezintă biserica. Atunci când simbolul este o fecioară, referința este la o biserică „fără pată și fără zbârcitură”. Fidelitatea și unicitatea relației trebuie să fie păstrate cu toată ființa. Așa cum o fecioară aparține doar mirelui ei, tot așa biserica aparține pe deplin Mirelui divin (Isus Hristos). Cununa de pe capul bisericii reprezentate de fecioară duce cu gândul la acel moment al întâlnirii dintre credincioși și Mântuitorul. Nunta Mielului va avea ca punct culminant încoronarea ca simbol al legăturii veșnice. Imaginea cununii cu douăsprezece stele e un fel de invitație, dar și avanpremieră la nuntă. Interesant este că numărul are de-a face cu deplinătatea poporului lui Dumnezeu. Toate semințiile vor fi în strălucirea acelor stele.

  Lui Dumnezeu Îi place să facă lucrurile în mod inedit, cât mai special și cât mai grăitor. La El totul este memorabil, totul se îndreaptă spre o mare sărbătoare. El așteaptă de mult acea clipă când va reface familia universală și stelele din cunună vor străluci pentru cei pe care i-am condus spre Mântuitorul, vor lumina pentru experiențele din care Tatăl ne-a scos și vor schimba în raze de lumină coroana de spini a Salvatorului nostru. Mulți credincioși își doresc o cunună cu cât mai multe stele, pentru că, în concepția lor, așa se va face diferența între cei mântuiți. În realitate, fiecare om salvat va avea o coroană pe cap și, în niciun caz, în Împărăția lui Dumnezeu nu se va mai face discriminare, nu vor mai fi clasamente sau ceva de acest gen. Cel mântuit este fericit să poată fi în prezența tronului lui Dumnezeu; oamenii fac diverse supoziții și clasamente, dar în ochii lui Dumnezeu este important să fim izbăviți.

  De gândit astăzi:

  Experiența mântuirii ar trebui să ne fi învățat deja că nimeni nu va ajunge înaintea celorlalți; că orice stea am purta în cunună, strălucirea ei va fi tot de la Dumnezeu și că ceea ce contează cu adevărat sunt credincioșia și dedicarea noastră deplină față de Cel care ne-a câștigat cu un preț atât de mare. Noi vom fi, la rândul nostru, stelele din coroana Regelui care ne-a răscumpărat și ne-a săpat pe palmele Lui.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...