Articolul precedentPantofi
  Articolul următorO eternitate cu Dumnezeu

  Rezervația „12 apostoli”

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca. Isaia 43:2

  În lanțul muntos al Călimanilor, chiar deasupra izvoarelor de apă minerală a mărcilor Bucovina și Aqua Carpatica, se află o grupă de stânci cu forme interesante, care din depărtare par a fi niște personaje uriașe ce stau la taifas în mijlocul norilor ce învăluie munții. Locul este cunoscut de către turiști drept „12 apostoli”. Destul de accesibil chiar și cu mașina de teren, acest loc este o rezervație naturală. Faptul că o zonă este declarată rezervație produce câteva efecte. Interzice activitățile de modificare a mediului de către om și limitează activitățile care pot distruge plantele sau ecosistemul de acolo. Este o arie protejată prin lege. Statutul de rezervație conferă protecție și atenție specială.

  Și în domeniul spiritual există termenul de „rezervat, sau pus deoparte”. Poporul lui Dumnezeu este supranumit și „poporul ales”; seminția lui Levi a fost „pusă deoparte”; unii oameni cu o misiune specială au fost „puși deoparte”. Prin sacrificiul Mântuitorului nostru, fiecare dintre noi a căpătat statutul de pus deoparte, închinat Domnului. Acest lucru ne onorează, dar ne și responsabilizează. Noi trebuie să fim o lumină și o mărturie în lume; de la noi va începe judecata; noi suntem prigoniți de cel rău, dar și ocrotiți de Mântuitorul nostru. Din clipa în care Dumnezeu ne-a ales să fim ai Lui, nimeni, nici Satana, nici îngerii celui rău și nici oamenii, nu mai are vreun drept să ne afecteze viața; suntem sub protecția divină.

  Diavolul doar dă impresia că mai poate face lucruri și că încă suntem la mâna lui, dar, în realitate, el nu poate veni fără permisiunea și fără acordul nostru. Prin urmare, nu trebuie să ne mai temem și să îi acordăm mai multă importanță decât merită.

  De gândit astăzi:

  Nu Satana trebuie să fie preocuparea noastră, ci rămânerea noastră în cadrul statutului de „rezervat Domnului”. Dumnezeu ne respectă alegerile. Prin urmare, nu ne ține cu forța în cercul protecției Lui. Noi decidem dacă rămânem lângă El sau ne îndepărtăm. Atenție însă, pentru că celui rău îi place foarte mult când noi ieșim din sfera de influență a Cerului și pășim în sfera lui de influență. Noi suntem o „rezervație mobilă”, deci el ar putea fi atent la greșelile noastre dacă nu ne asigurăm de prezența Tatălui nostru ceresc.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....