Articolul precedentTatăl meu ceresc mă iubește
  Articolul următorÎn curând Acasă!

  Răspuns după 12 ani

  Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști. Ieremia 33:3

  Un cetățean a depus o cerere la primăria orașului Sinaia. A așteptat și a tot așteptat, răspunsul însă nu a venit. După 12 ani, a primit o notificare. Primăria se deranjase să-i răspundă și îl informa că cererea lui nu a putut fi soluționată fiindcă a fost depusă cu o zi mai târziu decât termenul legal. Cererea a stat pierdută prin niște sertare, iar când funcționarul a găsit-o, a încercat să îi dea curs. Atunci a descoperit că litera legii nu îi permitea rezolvarea, fiindcă din start cererea fusese depusă prea târziu. Cererea a fost depusă în 2005, iar răspunsul a fost dat abia în 2017. Au mai fost și alte termene de care omul putea beneficia dacă ar fi primit un răspuns, însă acum chiar era pierdut totul. Important este că a primit totuși răspuns.

  Cum ar fi să te rogi pentru ceva și să primești răspuns după doisprezece ani, iar în răspuns să ți se spună că a fost găsită cererea ta, însă nu poți fi ajutat? Ce ai crede despre Dumnezeu? Că nu este atent? Că nu Îi pasă de rugămințile oamenilor? Dar cum ar sta lucrurile în varianta următoare? Dacă răspunsul ar fi: „Am primit și am citit cererea ta încă de acum doisprezece ani, am căutat și am pregătit cea mai bună soluție la rugămintea ta și acum îți ofer acest răspuns: a meritat să aștepți, iar Eu să caut cea mai bună soluție.” Nu-i așa că ar fi cu totul diferită situația? Deși uneori primim răspunsuri aparent întârziate la rugăciunile noastre, este important să știm că Dumnezeu ne ascultă și ne aude din prima clipă. Chiar înainte să rostim noi cuvântul, El îl știe deja. Faptul că nu ne răspunde întotdeauna pe loc se datorează căutării după cel mai potrivit răspuns. Nouă ni se pare foarte lungă așteptarea, dar El nu ne poate oferi ceva ce ne-ar face rău, din acest motiv așteaptă soluția potrivită la momentul potrivit.

  De gândit astăzi:

  Din fericire pentru noi, rugăciunile noastre nu sunt niște simple hârtii pe care un funcționar neatent sau dezinteresat ar putea să le rătăcească prin sertare. Dumnezeul nostru aude chiar și cuvintele nerostite și caută cea mai bună opțiune de răspuns. Uneori primim răspunsul instantaneu, alteori e nevoie să așteptăm zile, luni sau chiar ani de zile. Însă atunci când vine răspunsul de la Dumnezeu, constatăm cu bucurie că acela este cel mai bun moment. Nu putea fi altul mai potrivit. Merită să ne încredem în decizia Tatălui nostru!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....