Răspuns după 12 ani

Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști. Ieremia 33:3

Un cetățean a depus o cerere la primăria orașului Sinaia. A așteptat și a tot așteptat, răspunsul însă nu a venit. După 12 ani, a primit o notificare. Primăria se deranjase să-i răspundă și îl informa că cererea lui nu a putut fi soluționată fiindcă a fost depusă cu o zi mai târziu decât termenul legal. Cererea a stat pierdută prin niște sertare, iar când funcționarul a găsit-o, a încercat să îi dea curs. Atunci a descoperit că litera legii nu îi permitea rezolvarea, fiindcă din start cererea fusese depusă prea târziu. Cererea a fost depusă în 2005, iar răspunsul a fost dat abia în 2017. Au mai fost și alte termene de care omul putea beneficia dacă ar fi primit un răspuns, însă acum chiar era pierdut totul. Important este că a primit totuși răspuns.

Cum ar fi să te rogi pentru ceva și să primești răspuns după doisprezece ani, iar în răspuns să ți se spună că a fost găsită cererea ta, însă nu poți fi ajutat? Ce ai crede despre Dumnezeu? Că nu este atent? Că nu Îi pasă de rugămințile oamenilor? Dar cum ar sta lucrurile în varianta următoare? Dacă răspunsul ar fi: „Am primit și am citit cererea ta încă de acum doisprezece ani, am căutat și am pregătit cea mai bună soluție la rugămintea ta și acum îți ofer acest răspuns: a meritat să aștepți, iar Eu să caut cea mai bună soluție.” Nu-i așa că ar fi cu totul diferită situația? Deși uneori primim răspunsuri aparent întârziate la rugăciunile noastre, este important să știm că Dumnezeu ne ascultă și ne aude din prima clipă. Chiar înainte să rostim noi cuvântul, El îl știe deja. Faptul că nu ne răspunde întotdeauna pe loc se datorează căutării după cel mai potrivit răspuns. Nouă ni se pare foarte lungă așteptarea, dar El nu ne poate oferi ceva ce ne-ar face rău, din acest motiv așteaptă soluția potrivită la momentul potrivit.

De gândit astăzi:

Din fericire pentru noi, rugăciunile noastre nu sunt niște simple hârtii pe care un funcționar neatent sau dezinteresat ar putea să le rătăcească prin sertare. Dumnezeul nostru aude chiar și cuvintele nerostite și caută cea mai bună opțiune de răspuns. Uneori primim răspunsul instantaneu, alteori e nevoie să așteptăm zile, luni sau chiar ani de zile. Însă atunci când vine răspunsul de la Dumnezeu, constatăm cu bucurie că acela este cel mai bun moment. Nu putea fi altul mai potrivit. Merită să ne încredem în decizia Tatălui nostru!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor