Articolul precedentFoc și apă
  Articolul următorÎmpreună cu Dumnezeu

  Cei doisprezece botezați cu Duhul Sfânt

  Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. Psalmii 103:13

  Vizita lui Pavel la Efes îl aduce față în față cu mai mulți ucenici. Potrivit cu felul lui direct, apostolul adresează o întrebare esențială: „Ați primit voi Duhul Sfânt când ați crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici nu am auzit că a fost dat un Duh Sfânt.”

  Interesant este numărul acestor ucenici – erau doisprezece. Acești ucenici erau alții decât cei formați direct de către Mântuitorul. După ce au fost botezați, cei doisprezece au primit Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi și să prorocească. De remarcat că revărsarea Duhului peste ei se concretizează într-un efect mai mult decât logic: ei devin pe deplin capabili să vestească Evanghelia oricui, indiferent de limba în care era înțeles mesajul. Darul adus de prezența Duhului este unul foarte util, nu este destinat înălțării omului sau cultivării mândriei personale, ci răspunde unei nevoi concrete și imediate. Nu era timp pentru cursuri de limbi străine sau alte pregătiri de acest fel. Prin urmare, lucrarea Duhului era aceea de a-i face capabili pe cei atinși de harul mântuitor să devină purtătorii mesajului către cei însetați după salvare.

  Dumnezeu nu face și nu oferă lucruri inutile. Vestea Bună trebuia să ajungă în cel mai scurt timp până la marginile pământului; era nevoie de purtători ai mesajului și de cineva care să explice oamenilor adevărul.

  Oamenii își doresc lucruri și manifestări extraordinare, dar, de cele mai multe ori, este nevoie de ceva foarte simplu și foarte util. Ca un Părinte ce Își cunoaște copiii și nevoile lor concrete, Dumnezeu oferă odată cu statutul de fiu sau fiică și capacitățile speciale pentru viața și misiunea lor.

  De gândit astăzi:

  Dacă am înțelege și am accepta că trăim în cel mai potrivit timp pentru noi și că acum, în această perioadă, viața noastră poate să-și atingă potențialul maxim, am aborda cu totul diferit lucrurile și am reuși să fim mult mai senini și împliniți în tot ceea ce facem sau dobândim. Când vom putea privi înapoi la viața noastră, vom ajunge singuri la concluzia că acest timp a fost pentru noi tot ce se putea mai bun și vom fi recunoscători.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...