Înainte de ora 12

Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: „Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!” Isaia 41:13

Oricine știe povestea pantofului pierdut de Cenușăreasa. Știm că în clipa când ceasul bătea ora 12, ea redevenea fata simplă și săracă, deci trebuia să plece de la sărbătoare cu ceva timp înainte. Dar ea, fascinată de frumusețea prințului, cucerită de atenția pe care acesta i-o acorda, a uitat pentru câteva clipe cine este și de unde vine. Bătaia ceasului a luat-o atât de tare prin surprindere, încât a fugit efectiv, iar pe drum, în graba ei disperată, a pierdut unul dintre pantofii speciali pe care îi purta. Riscul de a fi demascată o îngrozea atât de tare, încât a lăsat și politețea, și explicațiile la o parte și a dezertat. Când are ceva de ascuns, omul trăiește necontenit cu teama că cineva ar putea să se prindă și să îi dea masca jos. De multe ori, noi singuri facem gesturi disperate, prin care ne trădăm sărăcia și adevărata personalitate. Interesant este faptul că noi ascundem originea și realitatea apartenenței noastre la familia lui Dumnezeu, ca și cum ne-am rușina cu acestea. Ne sfiim să recunoaștem că avem credință, că mergem la o biserică sau că ne rugăm înainte de a lua masa. Omitem să pomenim despre cunoștințele noastre religioase, iar când refuzăm alcoolul, motivăm prin faptul că suntem la volan, și nu prin faptul că trăim după principii biblice. În realitate, noi preferăm să ascundem pantofii de cristal și hainele de gală și ne prezentăm ca niște independenți și singuri, fără Dumnezeu. Cum să ascundem relația noastră cu Cel ce S-a jertfit ca să ne salveze? De ce să negăm înrudirea noastră cu Regele universului? Păcatul are un asemenea efect: face ca răul să pară bine și binele să pară deosebit de rău. Diavolul ne convinge că nu e o idee tocmai bună să ne prezentăm drept credincioși, cititori ai Bibliei, închinători și legați de Dumnezeu. El face mult mai atractive eschivarea și negarea.

De gândit astăzi:

În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video