Înainte de ora 12

  Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: „Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!” Isaia 41:13

  Oricine știe povestea pantofului pierdut de Cenușăreasa. Știm că în clipa când ceasul bătea ora 12, ea redevenea fata simplă și săracă, deci trebuia să plece de la sărbătoare cu ceva timp înainte. Dar ea, fascinată de frumusețea prințului, cucerită de atenția pe care acesta i-o acorda, a uitat pentru câteva clipe cine este și de unde vine. Bătaia ceasului a luat-o atât de tare prin surprindere, încât a fugit efectiv, iar pe drum, în graba ei disperată, a pierdut unul dintre pantofii speciali pe care îi purta. Riscul de a fi demascată o îngrozea atât de tare, încât a lăsat și politețea, și explicațiile la o parte și a dezertat. Când are ceva de ascuns, omul trăiește necontenit cu teama că cineva ar putea să se prindă și să îi dea masca jos. De multe ori, noi singuri facem gesturi disperate, prin care ne trădăm sărăcia și adevărata personalitate. Interesant este faptul că noi ascundem originea și realitatea apartenenței noastre la familia lui Dumnezeu, ca și cum ne-am rușina cu acestea. Ne sfiim să recunoaștem că avem credință, că mergem la o biserică sau că ne rugăm înainte de a lua masa. Omitem să pomenim despre cunoștințele noastre religioase, iar când refuzăm alcoolul, motivăm prin faptul că suntem la volan, și nu prin faptul că trăim după principii biblice. În realitate, noi preferăm să ascundem pantofii de cristal și hainele de gală și ne prezentăm ca niște independenți și singuri, fără Dumnezeu. Cum să ascundem relația noastră cu Cel ce S-a jertfit ca să ne salveze? De ce să negăm înrudirea noastră cu Regele universului? Păcatul are un asemenea efect: face ca răul să pară bine și binele să pară deosebit de rău. Diavolul ne convinge că nu e o idee tocmai bună să ne prezentăm drept credincioși, cititori ai Bibliei, închinători și legați de Dumnezeu. El face mult mai atractive eschivarea și negarea.

  De gândit astăzi:

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....