Consacrare totală

Îți vei aminti până în ziua când vei muri – sau, cel puțin, până într-un viitor îndepărtat, când îți vei pierde memoria – data de 11.09.2001. Ne va rămâne pentru totdeauna întipărită în memorie ziua în care nouăsprezece oameni, conduși de un devotament bolnav, au deturnat acele avioane și au omorât mii de oameni.

Să nu confundăm acțiunile acelor teroriști cu o consacrare totală. Un nume mai potrivit pentru ele ar fi nebunie totală. Teroriștii voiau să arate lumii de ce cauza lor era una pentru care merita să se moară. Ceea ce au făcut însă a fost să ne arate pe cât de clar posibil de ce merită să trăim pentru Hristos.

Citește Romani 12:1

Ce fel de angajament dorește Isus de la tine?

Teroriștii de la 11 septembrie aveau un devotament atât de bolnav, încât nu trebuie decât să te uiți la ceea ce au făcut ei și să faci întocmai opusul:
• Nu încerci să câștigi cerul ucigându-i pe alții și sinucigându-te. Dumnezeu îți oferă viața veșnică în dar.
• Nu te lași condus de ură. Devotamentul tău față de Isus te umple de bunătate.
• Nu lucrezi pentru un Dumnezeu distant, de care te temi. Îl slujești din iubire pe Mântuitorul, care S-a pus în locul tău și a murit pentru tine.
• Nu ucizi oameni nevinovați. Îi îndemni pe păcătoși la viață.

Consacrarea totală nu este o misiune sinucigașă. Este o atitudine pe care o poți adopta chiar în acest moment și o poți pune în practică clipă de clipă. Este o jertfire completă a sinelui, adusă cu bucurie lui Dumnezeu. Înseamnă a te agăța de Dumnezeul universului și a-I permite să stăpânească asupra fiecărui centimetru pătrat din viața ta.

Și dacă te gândești la ceea ce a făcut Isus pentru tine – începând cu faptul că ți-a dat suflarea de viață și încheind cu darul vieții veșnice – știi în inima ta că nu merită cu nimic mai puțin din partea ta.

Nu ești un idealist mort. Ești o jertfă vie. Aceasta este consacrarea totală.

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Romani 12:1

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor