Dacă amâi, vei pierde

Chiar în clipa în care Keri apăsase pentru a treia oară butonul de amânare a alarmei, mama ei a bătut la ușă și a strigat, ca să vadă dacă se trezise:

– Este ora opt, Keri. Plecăm spre biserică în jumătate de oră.

După ce s-a târât până în bucătărie, Keri era pregătită să se plângă.

– De ce trebuie să facem lucrul acesta? Nu putem avea și noi câteva zile de închinare libere? Ar trebui să vă duceți doar tu și cu tata. Vouă vă place.

Keri credea că ora de studiu biblic era OK. Nu făcea decât să vorbească cu prietenii ei în timp ce instructorul ținea lecția. Dar gândul de a mai sta o oră pentru serviciul divin o înnebunea. Părinții lui Keri nu erau amuzați de modul ei de a imita orga și Keri nu își putea da seama nici de ce pastorul lua totul atât de în serios. Într-una din zilele astea, își spunea ea, voi rămâne acasă. Și nu mă voi mai duce vreodată la biserică.

Citește Coloseni 1:10

De ce ar vrea cineva să Îi fie plăcut lui Dumnezeu „în orice lucru”?

Înainte de a ne decide să ne încredem în Dumnezeu, punem același preț pe cunoașterea, urmarea Lui și bucuria găsită în El ca pe o grămadă de jucării adunate din meniurile Happy Meal și uitate undeva în curtea din spate într-o groapă cu nisip.

Așa că, în loc să Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca Rege al întregului univers, ne conducem singuri viețile. Suntem dușmani ai lui Dumnezeu, răzvrătiți împotriva Lui.

Probabil știi deja că Dumnezeu a găsit o metodă de a ne aduce înapoi la El. Deși meritam să murim pentru păcatele noastre (Romani 6:23), Hristos a suferit pedeapsa în locul nostru. El a murit pe cruce în locul nostru, pentru ca noi să putem fi iertați (Coloseni 1:21-23).

Odată ce ești convins de lucrurile acestea, ai un motiv uriaș să alegi să te consacri total lui Isus. Ai recunoscut. Am greșit, Doamne. Nu am crezut că meriți. Te-am nesocotit. Accept darul iertării și al vieții pe care o oferi prin Hristos. Ai devenit prietenul lui Dumnezeu. Acum poți alege să Îl urmezi pe Dumnezeu zilnic pentru că realizezi valoarea nemăsurată pe care o are legătura cu El. El te-a mântuit și te-a adus în împărăția dragostei Lui. Și merită să-I oferi fiecare părticică a vieții tale.

Astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu. Coloseni 1:10

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor