A muri sau a muri

  – Nu mai trage de timp! Prinde-l!

  Prietenii lui Tadd făcuseră un pact – o provocare pe care fiecare dintre ei trebuia să o ducă la îndeplinire pentru a continua să facă parte din grup. Testul începuse ca o glumă. Prietenii lui Tadd îl trecuseră rând pe rând, ducând la îndeplinire provocarea.

  Acum era rândul lui Tadd să bată pe cineva fără niciun motiv – adică fără alt motiv decât cel de a face parte din grup. Prietenii lui urmau să aleagă pe cine trebuia să chinuie. L-au ales pe Pat.

  – Nici măcar nu o să se împotrivească, l-au asigurat pe Tadd. Este un papă-lapte!

  Tadd era oarecum de acord cu ei. Pat cânta la flaut. Era un ciudat. Umbla, vorbea și chicotea ca o fată. Dar Tadd îl cunoștea încă de la grădiniță. Nu merita așa ceva. Iată însă că acum o mulțime de oameni așteptau ca Tadd să dea primul pumn.

  Citește Marcu 8:31-38

  Care a spus Isus că va fi partea cea mai dificilă în a-L urma?

  Când alegi să Îl urmezi pe Isus, s-ar putea să fii prins între ciocan și nicovală. Dacă ignori cerințele prietenilor tăi, te vei confrunta cu umilință și respingere. Dar dacă faci răul – bătându-ți joc de tine, de alții și de Isus -, știi că Dumnezeu nu va fi deloc încântat.

  Oricum ar fi, vei muri. Așa că ce rost are să iei partea cuiva?

  Isus le-a spus clar ucenicilor că ascultarea de planul lui Dumnezeu însemna că avea să fie batjocorit și ucis pe cruce, dar tot era hotărât să asculte de Dumnezeu.

  Și tot Isus a spus că toți cei care Îi sunt devotați trebuie să facă ce a făcut El. Să se lepede de sine și să își ia crucea. Schimbă-ți întru totul calea cu cea a Lui. Ascultă-L chiar și când doare – chiar dacă simți că ai fost străpuns de piroane și nu poți decât să te zvârcolești de durere.

  S-ar putea ca uneori să te simți răstignit dacă ai curajul să rămâi lângă Isus. Este greu, dar Isus promite că aceasta este calea care duce la viață.

  Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi şi le-a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.” Marcu 8:34

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...