Privește în jos!

  De pe acoperișul clădirii tale de birouri cu 110 etaje, te gândești la cât de ușor ți-a fost să ajungi în vârf. Ai tuns iarba din curtea câtorva oameni, ai fost bonă de câteva ori, ai făcut câteva investiții profitabile și bam – deții o importantă bucată de lume.

  Ai cumpărat un bloc. Ai cumpărat o clădire. Este a ta. La subsol ai un garaj plin cu mașini – BMW-uri, Humvee-uri și Ferarri-uri. Toate ale tale. Și fiecare dintre miile de angajați din turnul de sub tine îți dă socoteală. Toți sunt ai tăi.

  Picioarele tale? Ridicate pe birou. Nasul? Pe sus. Contul din bancă? Mai mare decât produsul intern brut al Bulgariei. Tu iei deciziile. Tu te ocupi de tot. Ești propriul tău șef. Și ai doar cincisprezece ani.

  Așteaptă numai să îți iei permisul de conducere și să te muți din casa părintească.

  Citește Ioan 12:25,26

  Cine îți conduce viața când ești singur și pe picioarele tale?

  Chiar dacă te afli în vârful celui mai înalt turn de birouri din lume, tot există Cineva mai presus decât tine.

  Indiferent dacă regatul tău este alcătuit din jumătate de dormitor, un pat supraetajat și câteva jocuri video – sau dintr-un dormitor, un cuptor cu microunde și o Honda recentă – ori din apartamente, mașini, corporații, jucării moderne, care întrec orice imaginație, și cea mai mare colecție de albume din lume – tot nu ești stăpânul universului. Nu ești stăpân nici măcar pe propria viață.

  Nu există scăpare: Slujești cuiva. Biblia spune că ești un serv fie al răului, fie al binelui (Romani 6:19), fie al morții, fie al vieții (Romani 8:6), fie al lui Satana, fie al lui Dumnezeu (Efeseni 2:1-10).

  A încerca să îți conduci singur viața este ca și cum ai încerca să sari de pe clădirea ta de birouri. Nu vei zbura. Viața fără Dumnezeu este o spirală a morții la fel de certă precum gravitația. Dar a „urî” viața și a te întoarce la Dumnezeu – adică a rămâne aproape de El și a-I asculta poruncile – îți dă elan.

  A te maturiza nu înseamnă a fi în sfârșit șeful, ci este șansa ta de a alege să Îl urmezi pe Isus – să zbori împreună cu adevăratul Stăpân al universului.

  Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze; şi unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Ioan 12:26

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...