Articolul precedentPacea lui Hristos
  Articolul următorFii bun!

  Pe locuri, fiți gata…

  Te clatini până la linia de start pentru cursa de zece mii de metri, purtând o cască de hochei bine căptușită. Te uiți prin casca ta de protecție la alergătorii de lângă tine. De ce sunt toți îmbrăcați ciudat? Te chinui să te apleci ca să îți iei locul, sprijinindu-te în mâinile acoperite de mănușile groase, ca să nu cazi.

  Se aude pocnetul pistolului de start. Când încerci să o iei din loc, lamele patinelor încep să taie în pista din zgură și îți dai seama că este greu să alergi pe patine. De parcă nu ar fi fost de ajuns, când mulțimea de alergători se pune în mișcare, te uiți în jos și îți dai seama că mai ai o problemă. Patinele tale sunt legate una de alta.

  Citește Evrei 12:1-3

  Cum ar trebui să te îmbraci pentru a alerga pe urmele lui Hristos?

  Căștile, apărătorile, mănușile și patinele sunt extraordinare dacă vrei să umbli pe gheață. Dar te transformă într-un neîndemânatic dacă te afli într-o cursă de alergare. Dacă vrei să alergi bine, rămâi îmbrăcat doar cu hainele esențiale și te încalți cu cei mai ușori pantofi sport pe care îi găsești.

  Creștinii au în fața lor o cursă la sfârșitul căreia îi așteaptă o veșnicie alături de Dumnezeu și poporul Său. Cursa noastră – o viață trăită lângă Isus – nu este un sprint. Este un maraton care necesită determinare și consacrare. Ca să alergăm bine, trebuie să aruncăm tot ceea ce nu ne trebuie în această cursă.

  Uneori, totuși, ne mișcăm greu cărând poveri la fel de inutile precum un echipament de hochei la o cursă de atletism – cum ar fi un calendar social care nu lasă loc socializării cu prietenii creștini sau un calendar sportiv prea încărcat pentru a putea petrece timp singuri cu Dumnezeu. Toate acestea sunt lucruri bune scăpate de sub control.

  Situația se înrăutățește când viața noastră este controlată de lucruri rele. Păcatul ne scoate din cursă. Relele comise ne fac să cădem zvârcolindu-ne în dureri pe pista de alergare, până când Îi cerem iertare lui Dumnezeu și Îl lăsăm să ne ridice.

  S-ar putea să simți că viața ta creștină se aseamănă cu prezentarea la o cursă de alergare încălțat cu patine. Acum este timpul să renunți la tot ceea ce îți împiedică alergarea.

  Să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Evrei 12:1

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...