Articolul precedentÎnfruntând munții de temeri
  Articolul următorNevoie sau dorinţă?

  Cele mai bune lucruri în viață

  Cu toate hainele împrăștiate pe pat, Shawna își plănuiește ținuta pentru petrecere în timp ce vorbește cu Charise la telefon.

  – Nu știu ce să zic. Puloverele mă fac să par mică și îndesată – mai ales cele pe gât… Ce? Nu mai port așa ceva niciodată. Nu-ți amintești? Ultima oară când am făcut asta, David mi-a zis „balonaș”… Sigur, presupun că am putea să ne îmbrăcăm amândouă elegant. Atunci Jill chiar ar arăta rău… Da, presupun că pot să port rochia verde… Da, știu. Este destul de drăguță. Nu crezi că mă face să arăt ca un spiriduș, nu-i așa? Nu vreau să râdă nimeni de mine de data aceasta.

  Citește Matei 6:25-34

  Ce țel ar trebui să ai întotdeauna în minte atunci când cauți să Îi fii întru totul devotat lui Hristos?

  Fetele nu sunt singurele care se preocupă de garderoba lor. Și hainele nu sunt singurele lucruri care ne ocupă timpul. Problema? Căutarea celui mai modern echipament de schi, antrenarea pentru a intra în echipa județeană de fotbal sau trecerea la nivelul 643 din jocul tău video favorit – toate aceste lucruri nu sunt rele în sine, dar pot să ocupe un loc în mintea ta care ar putea fi dedicat unor lucruri și mai bune.

  Ai nevoie de haine, de mâncare și de alte câteva lucruri. Vrei distracție, bani și multe alte lucruri. Dar Dumnezeu vrea să te ajute să te gândești la lucruri și mai importante.

  Isus spune să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui. A căuta Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a vrea ceea ce vrea El. Adică a-I da lui Dumnezeu inima ta. A-I căuta neprihănirea înseamnă a căuta moduri prin care să Îl iubești pe El, dar și pe alții. Iată ce înseamnă a-I preda lui Dumnezeu viața ta. Și Dumnezeu promite să Se îngrijească de toate celelalte lucruri atunci când Îl cauți din toată inima.

  Nu înseamnă că nu trebuie să te gândești vreodată la acele lucruri. Păsările caută viermi și florile beau apă și nu este o idee rea ca oamenii să își pregătească hainele pentru ziua următoare, astfel încât să nu întârzie la școală. Dar alergi spre ținta greșită dacă te îngrijorezi continuu de hainele tale, fără să te gândești vreodată la cum să îți trăiești viața.

  Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:32,33

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...