Articolul precedentAlege să fii mulțumită!
  Articolul următorBăiețelul

  Bezele

  Focul de tabără ardea cu putere, luminând cele douăsprezece fețe transpirate.

  – Deci, ce te pasionează? Ce te face fericită? a întrebat-o cineva pe Vicki.

  Nimeni nu reușise să o descifreze. Nu părea să o intereseze nimic.

  – Banii mă fac fericită, a răspuns Vicki. Vreau să fiu bogată.

  – Cum așa?

  – Îmi place să mă duc în mall.

  Le-a aruncat o privire care însemna: Nu este evident? Într-adevăr, se îmbrăca de parcă știa mallurile pe de rost.

  – Ce faci când se închid mallurile? a întărâtat-o cineva.

  – Nu prea multe.

  – Păi și cum te distrezi? a întrebat altcineva.

  Vicki își dădea seama că nimeni nu fusese impresionat.

  – Bezele! a spus brusc. Îmi plac bezelele.

  A strâns ușor una între degete pentru a-și demonstra sinceritatea.

  – Bezelele mă fac fericită.

  Ultima întrebare care i-a fost adresată a rămas fără răspuns când ea și-a întors privirea din nou spre foc.

  – Și ce se întâmplă când nu mai sunt bezele?

  Citește 1 Corinteni 3:10-15

  Ce părți ale vieții durează pentru totdeauna?

  Gândește-te la toate senzațiile tari și la clipele de fericire pe care le-ai trăit: o după-amiază în care ai stat la povești cu prietenii, o alunecare pe un tobogan cu apă, un cântec nou în căști, victorii în diferite sporturi, câinele tău sărind în fața ta când te întorci de la școală – toate sunt bezele. Dulci. Trec repede, dar sunt delicioase. Zahăr ars pe băț. Nu uita să îți lingi buzele ca să nu piezi nicio fărâmă din gust.

  Dar nu sunt nimic mai mult, nu-i așa? Dacă recunoști că viața înseamnă mai mult decât bezele, colegii te-ar putea crede un ciudat. Prea serios. Prea diferit. S-ar putea să te lase să stai singur lângă focul de tabără.

  Dumnezeu a făcut bezelele ca să ne putem bucura de ele. Dar tot El ne spune că numai lucrurile legate de El sunt veșnice. Tot ceea ce este sădit în Isus – bucuria plăcută Lui, facerea voii Lui, urmarea Lui – contează pentru veșnicie. Tot ce facem fără El – depășirea limitelor, aruncarea în păcat, facerea propriei voi – se va duce într-o clipită.

  Dumnezeu vrea mai mult decât o prietenie drăguță. El te invită la o consacrare totală.

  Iar dacă clădeşte cineva pe această temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă. 1 Corinteni 3:12,13

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...