Articolul precedentCine va merge?
  Articolul următorGunoiul din viața ta

  La porțile de mărgăritar

  Stând în fața porților cerului, te uiți după casa de bilete unde coada este cea mai scurtă. Îți vine rândul și scoți din buzunare un teanc de bilețele galbene.

  – Ce sunt astea? te întreabă doamna de la ghișeu.

  – Toate faptele bune pe care le-am făcut vreodată, îi răspunzi. Am ținut socoteala.

  – Îmi pare rău, dar nu poți intra pe baza lor.

  Fata din spatele tău ți-o ia înainte și îi întinde doamnei de la ghișeu un bilet pe care scrie cu litere mari BILET DE INTRARE. Tu continui să stărui pe lângă doamna de la casa de bilete.

  – Trebuie să fie o greșeală, insiști. Am aici toate dovezile necesare. Chiar am fost un om bun.

  Femeia se întoarce către fata care i-a înmânat biletul:

  – Bine ai venit, Anita! Poți intra.

  Apoi ți se adresează din nou:

  – Nu poți cumpăra bilete aici, îți spune. Biletele se dau gratis. Trebuie să te întorci pe pământ.

  Smulgi biletul din mâinile fetei și te uiți la el, căutând un cod secret sau un indiciu care să îți spună de unde l-a luat.

  – De unde ai biletul? Cine ți-ar da un bilet gratis spre cer? Am fost bun toată viața ca să pot ajunge aici.

  – Nu ai auzit? răspunde fata. Isus le oferea tuturor.

  Citește Efeseni 2:8,9

  Ce poți face pentru a câștiga prietenia lui Isus – și viața veșnică?

  Există un oarecare risc în consacrarea totală, și anume că poți începe să crezi că bunătatea ta spirituală îți asigură prietenia lui Dumnezeu.

  Nu, Isus nu înmânează bilete ieftine spre ceruri, pe care scrie BILET DE INTRARE. Vrea să știi, în schimb, un lucru: El este singura cale prin care Îl poți cunoaște pe Dumnezeu și prin care poți intra în cer.

  Trebuie să înțelegi lucrul acesta: nu consacrarea ta totală este cea care îți câștigă cerul. Dragostea ta pentru Dumnezeu este doar modul tău de a-I mulțumi pentru tot ceea ce a făcut pentru tine.

  Dumnezeu te iubește deja cu toată puterea. Când te încrezi în Hristos, El te mântuiește, iertându-te și făgăduindu-ți viața în ceruri. Nu poți să-ți asumi meritele acelei mântuiri.

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8,9

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...