Singur și pierdut

  Ramurile copacilor o loveau pe Sue peste față și o zgâriau peste brațe și picioare în timp ce ea se avânta din ce în ce mai mult în adâncul pădurii. Începuse să alerge pe un drum forestier înconjurat de o pădure deasă, apoi și-a dat brusc seama că drumul îi devenise necunoscut. Speriată, a început să alerge mai tare, dar poteca devenea din ce în ce mai puțin familiară. A făcut cale întoarsă și a luat-o la goană pe potecă în direcția opusă. Pe măsură ce se lăsa întunericul, Sue era din ce în ce mai copleșită de confuzie și teamă. Epuizată, s-a ghemuit pe marginea unui lac izolat, pierdută total.

  Te-ai pierdut vreodată? Cum ai reușit să ieși din acea situație?

  Unii oameni intră în panică – la fel ca Sue. Alți oameni refuză să accepte că se află într-o situație dificilă. (Amintește-ți numai ultima oară când ai fost într-o excursie cu familia și mama sau tatăl tău a continuat să conducă pe drumul greșit pentru a nu se face de râs oprind ca să ceară indicații.)

  Unii oameni însă își păstrează calmul și cer îndrumări. În pădure, se întorc pe propriile urme. Găsesc un indicator. Sau opresc la o benzinărie. Recunosc că au nevoie de ajutor ca să își dea seama unde se află cu exactitate și cum să ajungă la destinație.

  Citește 2 Timotei 3:14-17

  Cum te ajută Biblia să îți găsești calea atunci când vrei să Îl urmezi pe Dumnezeu?

  Dacă vrei să îți găsești calea de întoarcere într-o pădure sau pe un drum necunoscut, trebuie să te oprești și să ceri indicații. Sue nu a murit pentru că niște excursioniști au găsit-o și au ajutat-o să iasă din pădure. Multe vacanțe cu familia sunt salvate doar pentru că șoferii trec peste mândrie și cer îndrumări. Dacă vrei să îți regăsești calea în viață, Biblia este harta ta. Te ajută să Îl cunoști pe Dumnezeu și să te maturizezi. Îți arată calea către adevărata viață.

  Indicațiile nu te ajută la nimic dacă nu sunt clare. Dar Biblia este „insuflată de Dumnezeu”, oferă indicații desăvârșite din partea unui Dumnezeu desăvârșit. Dacă studiezi Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, pentru a găsi îndrumări, te poți încrede în ceea ce spune. Este propriul tău ghid turistic scris de Ghidul suprem, Dumnezeu.

  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire. 2 Timotei 3:16

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....