Articolul precedentDumnezeu ascultă
  Articolul următorVrei să fii sănătos?

  Zidul

  Vreme de aproape treizeci de ani, Germania de Est a fost despărțită printr-un zid de Germania de Vest – oraș de oraș, familie de familie, prieten de prieten. Populația Germaniei de Est suferea din cauza poluării, a sărăciei și a controlului excesiv asupra politicii și religiei, neîndrăznind nici măcar să viseze la libertatea de care se bucurau cei din Vest, de dincolo de zid. Toți cei care încercau să scape din Est trebuiau să înfrunte garduri de sârmă ghimpată, câini antrenați să ucidă, terenuri minate și mitraliere.

  Nu ai alege niciodată de bunăvoie să locuiești dincolo de un zid, separat de tot ceea ce te bucură, într-o țară care este ca o închisoare. Cu toate acestea, tu, eu și orice altă persoană care a trăit vreodată suntem experți în construirea de ziduri. Alegem să ne separăm de Dumnezeu și de bunătatea Lui.

  Citește Luca 15:11-24

  Cum se distanțează un fiu de tatăl său?

  În adâncul nostru, toți suntem ca acel fiu (Romani 3:23). Unii dintre noi luptă deschis pentru a face lucrurile așa cum vor ei. Altora le este frică să nu facă ceva greșit – deși, dacă am avea siguranța că păcatul nu aduce moartea, am acționa mai mult asemenea fiului risipitor.

  De fiecare dată când nesocotim cuvintele lui Dumnezeu – când păcătuim prin gândire, vorbe sau fapte -, adăugăm o altă cărămidă la zidul dintre noi și Dumnezeu. Nu El este cel care construiește zidul; noi o facem de fiecare dată când alegem să păcătuim. În timp ce noi construim acel zid cărămidă cu cărămidă, păcatul ne desparte de Dumnezeu; păcatul face imposibilă prietenia cu Dumnezeu.

  Despărțirea începe acum, dar poate dura pentru totdeauna. Dacă refuzăm modul lui Dumnezeu de a dărâma zidul, vom descoperi că, atunci când murim, zidul este întărit pentru veșnicie (Romani 6:23). Vom fi separați de Dumnezeu și de orice lucru bun pe care El l-a făcut. Niciun telefon, televizor sau antenă de satelit nu ne va ajuta să păstrăm legătura cu familia, prietenii sau Dumnezeu de dincolo de zid. Nu este niciun mit în faptul că poți sfârși în interiorul zidului – în iazul de foc. Acesta este real.

  Fiul s-a întors la tatăl care îl aștepta. Și Tatăl nostru ne așteaptă să fim iarăși prieteni cu El. El Și-a trimis Fiul, pe Isus Hristos, să dărâme zidul pe care l-am construit. Doar El poate face lucrul acesta.

  Când era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat mult. Luca 15:20

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....