Unsprezece contra unu

  Holly nu prea știa ce să îi spună doamnei Kim.

  – Am lecții de pian lunea, franceză marțea și voluntariat joia, a început ea. Lucrez ca bonă aproape în fiecare sâmbătă seara și fac gimnastică de trei ori pe săptămână după școală. Și mai primesc și o grămadă de teme.

  – Deci spui că nu poți lucra la anuarul școlii nici măcar o seară pe săptămână? a întrebat doamna Kim. Știi că asta înseamnă că renunți la șansa de a deveni editor anul viitor, nu-i așa? Vom avea nevoie de experiență.

  – Știu, a răspuns Holly.

  Apoi s-a hotărât să îi spună doamnei Kim adevăratul motiv.

  – Adevărul este că aceasta este singura seară din săptămână în care pot participa la întâlnirile de tineret.

  Holly a refuzat o activitate bună pentru a lua parte la una și mai bună, prin care să păstreze legătura cu prietenii ei creștini.

  Citește Evrei 10:23-25

  Cum poți menține vie prietenia cu Dumnezeu?

  Scriitorul Epistolei către evrei tocmai le explicase cititorilor săi noua lor prietenie cu Dumnezeu prin Hristos. Acum le spune cum să o mențină – iar secretul consta în a se aduna laolaltă cu alți urmași ai lui Isus.

  Există multe influențe care caută să te lipsească de credință. Așa că ai nevoie să te întărești și să te zidești alături de prietenii tăi creștini prin încurajări – vorbind, rugându-vă și împărtășind bucuria de a fi creștin. Dacă lipsești de la biserică sau de la întâlnirile de tineret, vei fi afectat atât tu, cât și creștinii pe care i-ai putea ajuta.

  Atunci când biserica intră în conflict cu o altă activitate, poți încerca să reprogramezi una dintre ele. Dar dacă nu poți, nu la biserică ar trebui să renunți, chiar dacă aceasta înseamnă că îți vei dezamăgi prietenii sau oamenii care te sfătuiesc și că vei pierde anumite oportunități viitoare. Înțelegi ideea? A oferi și a primi încurajări este extrem de important.

  Ar trebui să fii nesăbuit să intri pe un teren de rugby și să joci singur împotriva unei echipe întregi. Ți-ai ridica privirea, ai vedea unsprezece mamuți pregătindu-se să îți strivească trupul și ai ieși de pe teren plângând. De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin – când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. Evrei 10:24,25

  Kevin Johnson
  Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Dărâmarea zidului

  Hristos dărâmă zidul de păcat dintre tine și Dumnezeu. Nu mai rămâne nicio cărămidă la locul ei. Nicio pietricică - nici măcar un fir de praf. Totul este spălat de sângele lui Hristos.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....