Salvat de la înec

Steve părea destul de mulțumit de el însuși văzând-o pe Ellen cum aleargă plângând spre baie. Cuvintele lui dure despre ea fuseseră extrem de amuzante. Dar Janika se săturase de sarcasmul lui exploziv.

– Urăsc modul în care îi tratezi pe ceilalți. Nu îți dai seama ce i-ai făcut lui Ellen? Nu îți pare rău? Ce e cu tine?

Matt i-a sărit repede în apărare.

– Nu te lua de el. Nu are ce să facă. Așa este el. Domnul Jackson spune că este din cauza personalității lui.

– De fapt, problema este în biochimia lui, a sugerat Martina. Poate că Steve ar trebui să meargă la psihiatrul meu, să îi dea o rețetă.

– Ce spui acolo, fato? a intervenit Liz. Are o limbă sarcastică, obraznică și încrezută. Trebuie să își ceară scuze și să își pună fermoar la gură.

Citește Efeseni 4:17-24

Poți să schimbi faptul că ești rău?

Este greu să te îneci într-o cadă. Bineînțeles, există posibilitatea să aluneci și să te lovești la cap. Dar dacă îți pregătești o baie fierbinte și zaci acolo până când ți se încrețește pielea – apoi mai rămâi acolo zile întregi până te îmbolnăvești și mori – atunci ar fi vina ta.

Pavel folosește niște cuvinte mari în acest pasaj pentru a spune că, dacă ești departe de Dumnezeu, vei vrea să rămâi în cada plină cu păcatele tale. Nu mai știi ce este bine. Ești atât de prins în păcat, încât inima ți se împietrește din cauza urii, și mintea ți se întunecă din cauza răzvrătirii.

Dar Dumnezeu a găsit o cale să te scoată de acolo. Hristos a trăit pentru ca tu să poți vedea cum este Dumnezeu; El a murit și a înviat pentru ca tu să fii împăcat cu Dumnezeu. Când accepți faptul că Isus te-a salvat, nu mai vrei să ai de-a face cu păcatul (Tit 2:11,12). Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu – Biblia – începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

Vei ieși din cadă înainte să ajungi în scurgere.

Aţi fost învăţaţi cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţ i de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre. Efeseni 4:21-23

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video