Curăță-ți inima!

Jeremy și partenerul lui de laborator au făcut amândoi găuri în birou cu arzătoarele Bunsen, dar Jeremy nu a fost prins.

– Tu ești șeful, Jeremy, i-a spus profesorul care îl însoțea pe colegul piroman al lui Jeremy în biroul directorului.

Jeremy s-a felicitat în gândul lui pentru încrederea pe care i-a acordat-o profesorul. Nu-i rău!

După școală, Jeremy a făcut o impresie bună la magazin, unde și-a pârât fratele că furase trei ciocolate și un suc – pentru el.

– Întoarce-te peste vreo doi ani și îți voi oferi o slujbă, fiule! i-a spus șeful magazinului. Jeremy s-a bătut singur pe umăr. Impresionant!

Iar în seara aceea, profesorul lui de doctrine a spus cu o față încruntată în timp ce aduna bucățile din geamul spart:

– Nimeni nu pleacă până când unul dintre voi nu își recunoaște vina. Cu excepția lui Jeremy. Tu poți pleca.

Sunt prea bun, și-a spus Jeremy în timp ce ieșea din sala de clasă.

Citește Matei 23:25-28

Ce crede Dumnezeu despre oamenii ipocriți în credință?

Biblia nu minte când spune că toți păcătuim (1 Ioan 1:8). Dar ne arată la fel de clar că iertarea ne este întotdeauna pusă imediat la dispoziție atunci când ne mărturisim greșelile în fața lui Dumnezeu (1 Ioan 1:9). Așadar, a fi creștin înseamnă a te afla într-un proces de schimbare. Nu suntem desăvârșiți.

Cu toate acestea, Isus avea o mare problemă cu oamenii care se străduiau să arate bine pe exterior, în timp ce răul își făcea de cap în interiorul lor. Îi numea „fățarnici”, un cuvânt care provine de la măștile folosite de actorii din teatrele Greciei antice. Isus le-a adresat cele mai dure cuvinte acestor ipocriți.

În timp ce îi mustra pe ipocriți, Isus ne-a oferit și un sfat extraordinar de curățare, care explică modul în care Dumnezeu ne reface. Viețile noastre sunt ca niște căni. Dacă spălăm exteriorul cănii, nu înseamnă că și interiorul este curat. Dar dacă spălăm interiorul, exteriorul lucește și el.

Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. Matei 23:28

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor