Sătul să fi bun

Stând pe un mic deal de vizavi de școală, Kim a tras un fum dintr-o țigară în timp ce autobuzul 93 a oprit în stație. Toți se uită la mine. O știu. Sper că le place ce văd. Kim nu mai mergea cu autobuzul împreună cu copiii din cartierul ei. Pleca devreme pe jos, ca să petreacă timp pe deal cu prietenii ei.

În școala primară, copiii îi spuneau „plângăcioasa Kimberly” pentru că plânsese când fusese lovită cu mingea în timpul unui joc de rațele și vânătorii. În gimnaziu, băieții i-au pocit numele de familie în porecla „Kim”. Copiii se luau de ea pentru că știa întotdeauna răspunsurile, termina mereu la timp și făcea întotdeauna ceea ce i se cerea.

Într-o zi, a decis că obosise să fie atât de enervant de bună. Sfânta Kimberly s-a transformat în monstrul Kim, care fuma țigări și iarbă, avea o atitudine îngrozitoare și un machiaj și mai rău.

Citește Galateni 6:9

Ce faci când te saturi să fii bun?

Nu știi cât mai reziști. Poate ar trebui să fiu suspendat ca să mă integrez mai bine. Dacă iau note prea mari, îmi spun „intelectualul”. Dacă râd la glumele lor, o să mă placă. Dacă răspund la întrebările profesorilor, copiii vor crede că sunt un lingușitor. Așa că renunți și te amesteci în mulțime.

Ceea ce nu știi este că a fi rău și a fi enervant de bun nu sunt singurele tale opțiuni. Poți alege să fii bun în modul lui Dumnezeu.

Ești enervant de bun dacă le amintești oamenilor cât de bun ești. Sau dacă faci binele doar pentru a-i face pe alții să arate rău. Ori dacă trăiești ca să păzești regulile, în loc să păzești regulile ca să trăiești.

A fi bun în modul lui Dumnezeu implică o atitudine și o abordare diferite. Alegi calea lui Dumnezeu pentru că ai încredere că mai devreme sau mai târziu duce la viață. Faci ceea ce este bine în liniște și în mod constant pentru că ai încredere în făgăduința lui Dumnezeu că buna purtare are rezultate pozitive.

Dumnezeu îți poruncește să faci binele nu pentru a-ți distruge viața, ci pentru a-ți da viața. A fi rău înseamnă a o irosi. A fi enervant de bun înseamnă a căuta să fii plictisitor și lipsit de prieteni. A fi bun – a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu – înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni 6:9

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor