NOI SUNTEM CAMPIONII

În fiecare primăvară, fanii baseball-ului încearcă să prezică cine va câștiga campionatul mondial din acel an. Dar cum poți vedea sfârșitul sezonului încă de la început? Dorințele nu aduc campionate – întreabă orice suporter al echipei Chicago Cubs. Faptul că ești favorit nu înseamnă că vei câștiga. Multe lucruri se pot întâmpla în timpul unui sezon. S-ar putea ca uneori să nu funcționeze nici măcar cumpărarea unor jucători care costă milioane de dolari. A te încrede în noroc înseamnă a evita să te confrunți cu realitatea – toate echipele trec prin pase rele și pase mai bune.

Fanii baseball-ului și jucătorii de baseball nu s-ar mai stresa atât tot sezonul dacă ar ști de la început cine are să câștige la final. Bineînțeles, sporturile nu ar mai avea niciun haz dacă am ști de la început câștigătorul.

Viața ta este abia la începutul sezonului. Nu ți se pare prea amuzant faptul că nu știi încotro te îndrepți în viață. Cum vei încheia sezonul? O să ieși învingător? De unde știi?

Citește Filipeni 1:3-6

Ce promite Dumnezeu că se va întâmpla cu viața ta dacă Îi rămâi devotat lui Isus?

Pavel le-a scris filipenilor, spunându-le că era sigur de un lucru: Pentru că erau ai lui Dumnezeu, Dumnezeu nu avea să renunțe vreodată la ei. Avea să continue să lucreze spre desăvârșirea credinței lor până la revenirea lui Hristos pe acest pământ. La sfârșitul sezonului, aveau să iasă învingători.

Aceasta nu era o simplă dorință. Pavel Îl văzuse pe Dumnezeu începând să lucreze în filipeni. Deveniseră credincioși și începuseră să transmită mai departe vestea bună despre Isus Hristos. Pe măsură ce continuau să lucreze împreună cu Pavel, viața lui Dumnezeu câștiga teren în interiorul lor. Pentru că Dumnezeu Își împlinește toate făgăduințele, nici măcar suferința și moartea nu le-ar putea răpi victoria (Filipeni 1:22,29).

S-ar putea ca în jocul vieții să ți se pară că treci printr-o criză. Poate că te simți respins, antipatic, incapabil să faci ceva bun. Dumnezeu te va antrena să faci față acelor provocări. Mai important, planul Lui de joc implică faptul că și dacă nu câștigi acele bătălii, vei obține cea mai importantă victorie la finalul sezonului: relația ta cu Dumnezeu. Dumnezeu promite să facă din tine un campion spiritual dacă Îl lași să te antreneze.

Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.
Filipeni 1:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor