TOCMAI I-A EXPLODAT CAPUL?

– Este boom și cântec! strigă domnul Edstrom la Marsella. Auzi explozia în dreapta scenei și începi să cânți. Nu poate fi mai ușor de atât! Ai înțeles?

Directorul piesei se întoarse repede și se îndepărtă.

– Toată lumea, zece minute pauză!

Marsella era îngrozită. Niciodată nu țipase cineva la ea.

Mai era doar o săptămână până la seara premierei și atât actorii, cât și ceilalți membri ai echipei erau emoționați și iritați. Toți actorii s-au adunat supărați în jurul Marsellei.

– Se pare că domnișoara Toată-Lumea-Mă-Iubește s-a blocat din nou, a făcut Jake mișto de ea. Care e problema ta?

– Eu… eu… se bâlbâi Marsella.

– Dacă nu ți-ai face atâtea griji cu privire la cum îți arată părul în lumina reflectoarelor, nu ți-ai fi ratat intrarea. Ești atât de îngâmfată! Ai capul cât un…

Marsella a început să plângă.

– Ce copil, a continuat Jake, bucuros că a făcut-o să plângă. Hei, toată lumea, a spus el pe un ton răutăcios, ăla a fost un balon sau tocmai i-a explodat capul?

Citește 1 Samuel 16:1-13

După ce criterii judecă Dumnezeu popularitatea?

Imaginează-ți-i pe fiii lui Isai trecând țanțoși prin fața profetului lui Dumnezeu. Eliab se gândește: Sunt cel mai mare. Abinadab mormăie: Sunt cel mai dur. Șama își spune: Sunt cel mai deștept. Alți patru fii sunt analizați. Dumnezeu îi șoptește lui Samuel:

– Nu te lăsa impresionat de exteriorul lor. Eu mă uit la ce este înăuntrul unei persoane.

Samuel spune „nu” în dreptul tuturor celor șapte fii. Apoi intră David, mezinul familiei, care fusese plecat să pască oile.

– Alege-l pe el! strigă Dumnezeu. El este!

Așa că Samuel toarnă ulei pe capul lui David – un semn al binecuvântării lui Dumnezeu și o pregătire pentru a fi încoronat ca rege.

David lucrase pe câmp, așa că nu era urât. L-a învins pe Goliat, așa că nu era un laș. Și urma să conducă o țară, așa că nu era prost. Dar ceea ce conta pentru Dumnezeu era interiorul lui David: David era „un om după inima Lui” (1 Samuel 13:14).

Nu este treaba ta să îi aduci pe alții cu picioarele pe pământ. Treaba ta este să spargi bulele popularității, punând preț pe ceea ce contează cu adevărat. Frumusețea, inteligența și puterea nu Îl impresionează pe Dumnezeu. Ceea ce este în interior uimește.

Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.
1 Samuel 16:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video