ESTE O CHESTIE DE ECHIPĂ

– Are nevoie de un răspuns acum! se văită Clayton, lipindu-și telefonul de cămașă, ca să nu se audă ce spunea.

– Am mai vorbit despre asta, a răspuns mama lui Clayton cu calm. Nu credem că este bine să ieși singur cu Mara.

– Nu ieșim singuri. Mergem până la mall. Nu aveți încredere în mine?

– Nu este vorba de încredere, Clayton. Nu este înțelept să te pui într-o situație în care…

– Copiii de la biserică merg la un meci de hochei în seara aceasta, a întrerupt-o tatăl lui. Spuneai că poate te duci și tu. De ce nu o inviți pe Mara să meargă cu tine? Plătim noi. Poți să îi faci cinste.

Problemă rezolvată, credeau mama și tata. Nu și Clayton.

– Nu vreau să o duc pe Mara în preajma copiilor de la biserică. Va crede că sunt unul dintre ei.

Citește Proverbele 16:18

Ce se întâmplă când crezi că poți supraviețui singur în calitate de creștin?

Poate că nu vei fi ispitit să privești filme nepotrivite sau să navighezi pe site-uri pe care nu ai vrea să le vadă mama ta sau să te strecori într-un cazinou ca să îți pariezi banii de facultate. Dar s-ar putea ca uneori să visezi că îți părăsești prietenii creștini pentru lucruri mai mari și mai importante.

S-ar putea să râzi dacă unii oameni – cum ar fi părinții tăi – cred că te clatini pe gardul dintre credință și părăsirea lui Dumnezeu, dintre a trăi ca un creștin și a renunța la credința ta. Dar cei mai mulți oameni care se opresc din a mai fi creștini nu aleargă cu viteză și sar gardul pentru a ajunge pe partea cealaltă. Încearcă să umble încet pe gard.

Atunci au nevoie ca alți credincioși să le spună să se dea jos. De exemplu, atunci când vor să iasă la întâlniri cu necreștini sau când decid că ar vrea să facă orice ca să fie populari sau când aleg să acorde o importanță extraordinară unor lucruri minore, precum hainele sau banii.

Dacă ignori rugămințile prietenilor tăi și continui să umbli pe gard, mai devreme sau mai târziu, vei aluneca. Nu fi surprins dacă te va durea să cazi pe partea cealaltă. Nu este nimeni acolo care să te prindă.

Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii.
Proverbele 16:18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video