NATURĂ

Nu vătămați pământul, nici marea, nici copacii până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru.
Apocalipsa 7:3

În scena sigilării poporului sfinților apare un element care merită luat în considerare: mediul natural reprezentat de pământ, mare și copaci. În timp ce răbdarea lui Dumnezeu se extinde asupra păcătoșilor, căutând salvarea unui număr cât mai mare dintre aceștia, grija divină are în vedere și starea mediului natural. Sugestia internă a textului este că, după încheierea sigilării celor credincioși, vânturile calamităților naturale nu mai pot fi ținute în frâu, iar de­zastrul întregii lumi devine inevitabil.

Sănătatea și integritatea mediului natural fac obiectul multor studii și programe de ecologie. Nici politica nu s-a lăsat mai prejos, folosind din plin orice detaliu sau aluzie cu privire la administrarea și protecția naturii.

Creștinii nu ar trebui să aștepte până când politica va deveni favorabilă protecției mediului. Încă de la început de făptură, Dumnezeu i-a poruncit omului să ia în serios administrarea și extinderea mediului natural. Chiar dinainte de căderea în păcat, omul a primit misiunea de a păzi și a proteja natura înconjurătoare. Scriptura consemnează chiar la debutul ei această poruncă.

Îngerii care țin vânturile au un mandat limitat de protejare a naturii, iar oamenii trebuie să se alăture ființelor cerești în lucrarea de ocrotire și recuperare a frumuseților și valorilor resurselor naturale. Unul dintre elementele-cheie atât ale sistemului de educație, cât și ale inteligenței spirituale a omului este preocuparea pentru păstrarea și îngrijirea naturii.

Câtă satisfacție îmi oferă un cadru natural plin de viață și mișcare în care mă pot integra cu fizicul și cu simțămintele mele?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor