SOCIALIZARE

În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
Faptele apostolilor 2:1

Socializarea este un lucru normal și necesar atunci când membrii echipei sunt împreună în același loc. Interacțiunea fericită și relaxată a oamenilor cu idealuri și scopuri comune creează o atmosferă de calm, siguranță și împlinire. Prin această întărire a relațiilor interpersonale, randamentul grupului crește exponențial. Orice conducător care are cunoștințe despre inteligența emoțională va face tot posibilul să asigure ocazii de creștere a nivelului de interacțiune între cei pe care îi conduce.

Chiar dacă relațiile dintre oameni se pot dezvolta spontan, fără prea multă grijă și insistență din partea vreunui organizator, totuși acestea nu ar trebui lăsate la voia întâmplării. Când vine vorba despre relațiile interumane, orice lucru lăsat la voia întâmplării poate degenera sau poate fi la dispoziția cuiva rău intenționat. Trăim într-o lume în care binele trebuie sprijinit și promovat, iar răul, descurajat și ținut sub control. Grupurile sociale au dinamica și psihologia lor și lipsa de coordonare duce la eșec și ineficiență.

Biserica apostolilor, aflată deja sub influența și însuflețirea Duhului Sfânt, era într-o stare avansată de comuniune când S-a coborât Duhul Sfânt peste cei adunați împreună în ziua Cincizecimii. Experiența din camera de sus și-a făcut simțite efectele și rezultatele erau evidente. Fiecare participant oferea ce avea mai bun și mai frumos în viața lui, iar suma acestora nu putea decât să aducă binecuvântarea Cerului. Ca o ploaie peste pământul însetat a fost revărsarea făgăduinței Tatălui, care a condus biserica la un debut fără precedent.

Acum este așteptată o reeditare a acestei experiențe, pentru încheierea lucrării Evangheliei la fel cum a fost începutul ei.

Socializarea îmi solicită timpul și interesul. Sunt eu dispus să particip cu tot ce am mai bun și mai frumos la entuziasmul și bucuria celorlalți?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video