ZDROBIRE

Cine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea, dar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.
Matei 21:44

Din acest text biblic reiese că zdrobirea este inevitabilă și este de preferat spulberării. Zdrobirea omului vechi face posibilă reconfigurarea omului nou, iar aceasta este lucrarea binecuvântată a lui Dumnezeu asupra vieții celui credincios. Din această perspectivă, zdrobirea nu este o pierdere ireversibilă a organelor vitale, ci o tehnologie divină prin care Dumnezeu reformulează viața celui care se lasă transformat de El.

Spulberarea, în schimb, este o distrugere definitivă, o prefigurare a eradicării răului din univers. Spulberarea este soarta finală a celor nezdrobiți și netransformați de harul lui Dumnezeu. Zdrobirea sau spulberarea este o alegere pe care fiecare ființă umană o poate face. Niciuna dintre ele nu este câtuși de puțin confortabilă, dar, în timp ce zdrobirea aduce viața cea nouă prin Duhul Sfânt, spulberarea nu aduce decât ștergerea definitivă din lista de prieteni ai lui Dumnezeu.

Elementul contondent și într-un caz, și în celălalt este Stânca Hristos. Dacă cineva se aruncă în mod voluntar peste această stâncă, se zdrobește și apoi intră în îngrijirea atentă a marelui Vindecător.

Este foarte interesantă manevra chirurgicală a ortopedului, care, în cazul unui os rupt și vindecat greșit, trebuie mai întâi să frângă osul pentru ca apoi să îl așeze corect.

Hristos va pune lucrurile la locul lor pentru ca omul cel nou să  poată funcționa frumos și armonios o veșnicie.

Care părți ale ființei mele spirituale mai au încă nevoie de zdrobire și reconfigurare, pentru a fi cu totul o ființă nouă în Hristos?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor