NICI LA DREAPTA, NICI LA STÂNGA

Puneți-vă toată puterea ca să păziți și să împliniți tot ce este scris în cartea legii lui Moise, fără să vă abateți la dreapta, nici la stânga.
Iosua 23:6

Nu puține au fost ocaziile când am avut nevoie de ajutorul localnicilor pentru a mă ghida prin labirintul străzilor care împânzeau orașul. Îmi amintesc cu precizie cum sosea răspunsul lor atunci când trebuia să rămân pe artera principală și să străbat centrul orașului: „Rămâi pe această stradă și nu faci nici dreapta, nici stânga. Mergi tot drept. Mergi înainte.”

Uneori, obiectivele tale sunt supuse tensiunii ce se naște din oportunitățile ivite. Ai văzut cum merg spre casă ovinele ce trec printr-o arie de păscut. Se abat de la drum de fiecare dată când prind un smoc de iarbă verde. Pentru a corecta direcția, păstorul este obligat să se abată din drum.

Evident, există un risc pe care nu-l calculăm atunci când ne bizuim pe capacitatea noastră de a reveni pe drumul corect. E vorba de timpul irosit. Da… e timpul pierdut pentru „abaterile nesemnificative”. Urmărește cu atenție micile abateri din viața ta. Acele zone în care ai deviat de la cursul corespunzător al vieții. Știi tu, vorbim de „escapadele” cu prietenii, seratele cu gașca sau chiar „umflarea în pene” față de părinți. Perioadele în care ai știut că ce faci nu este chiar corect, dar ai spus „doar de data asta”. Strânge toată puterea de care dispui și rămâi cu Isus, fără să te abați la dreapta sau la stânga.

Roagă-te să primești îndrumare pe cărarea vieții.

Provocare: Evită abaterile din viața ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor