SCRIPTURA ȘI OBIȘNUINȚA

Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune.
Iosua 1:8

Pe o autostradă din Liban, șoferul oprește mașina pe banda de urgență. Fără să spună nimic soției, coboară și trece parapetul de protecție. În ciuda traficului și a pericolului iminent, se reîntoarce cu o valiză în mână. Îi cere soției să deschidă valiza. Mirare mare… era plină de dolari. Ce vor face? Un mic bilet de hârtie lipit undeva pe peretele valizei are un număr de telefon.

Ajunși acasă, soția își ia inima în dinți și apelează numărul. La celălalt capăt, o voce de bas, gravă, spune scurt: „Ai găsit valiza?” „Da”, a răspuns femeia. „Poți veni după ea!”

În puțin timp, bărbatul era la ușa casei. A intrat. S-au așezat și femeia i-a cerut să primească darul ei. A adus din cameră o carte neagră și groasă. „E o carte pentru tine!” a zis femeia. „Dar eu nu citesc așa ceva”, răspunde bărbatul. „Dacă nu ar fi fost această carte, Sfânta Scriptură, nu ai fi primit nici banii!”

Ca să-ți formezi obișnuințe valoroase, folosește Sfânta Scriptură ca îndrumar al vieții. Citește-o! Urmărește învățătura ei practică. Lasă-ți inima să fie pătrunsă de puterea cuvântului. Nu e cazul să te sperii de schimbare. Valorifică mesajul ei și lasă restul pe seama lui Dumnezeu.

Roagă-te să poți prețui cuvântul lui Dumnezeu!

Provocare: Fă loc pentru Biblie în agenda ta și urmărește mesajul lui Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor