SCAPĂ DE STRES

Nu vă îngrijorați dar zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele.
Matei 6:31-32 

Timpul tău este extrem de solicitant. Dacă urmărești o oală umplută cu apă și pusă la foc, nu se poate să nu observi transformările care au loc. În primă instanță, totul pare normal. După un timp, se poate observa că încep să apară primii aburi. Apoi apa dă în clocot și, vrând-nevrând, totul se schimbă.

Avalanșa de întrebări cu care te confrunți este normală până la un anumit punct. Pe de altă parte, presiunea și constanța întrebărilor începe să macine și să schimbe atmosfera. Faptul că ești criticat sau ridiculizat, ori faptul că ești înțeles greșit te vor proiecta într-o stare de stres. Stresul, asemenea oalei de pe foc, va fi extrem de periculos. Ai nevoie să scapi de acest mod de existență. El este tipic oamenilor ce își văd soarta legată doar de această lume.

Nu te ascunde în spatele măștilor folosite pentru societate. Nu pactiza cu nesiguranța. Nu umbla după standarde nerealiste sau eronat folosite. Fugi de presiunea ce se naște sub această situație. Poți ține stresul sub control dacă vei atinge echilibrul interior pe care doar Dumnezeu îl poate regla. El știe de ce ai nevoie. Dacă faci un pas spre Dumnezeu în dimineața aceasta, dă-I posibilitatea să-ți regleze și pacea interioară. Atunci vei scăpa de stres.

Roagă-te ca Dumnezeu să-ți regleze liniștea interioară.

Provocare: Atinge echilibrul interior al propriei identități.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video