DISLOCĂ NEGATIVISMUL

Când gândurile negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile tale îmi înviorează sufletul.
Psalmii 94:19 p.p.

„Nu pot să fac asta!” Ai auzit sau poate ai folosit această expresie. E mănușa perfectă pentru acțiunile pe care nu le putem încadra la nivelul de comod sau tolerabil. Cum să te expui sau să pierzi din admirație printr-un eșec? Nu este mai bine să spui că nu poți face și cu asta basta?

Gândurile ce ne străbat autostrăzile creierului sunt dintre cele mai diverse. Unele sunt devastatoare ca mod de exprimare a propriei persoane. Psalmistul le-a cunoscut puterea de distrugere și de aceea le aduce pe tavă în fața noastră. Ai avut gânduri negre? Nu te grăbi să răspunzi. Nu vorbesc doar de cele mai periculoase, precum sinuciderile sau tâlhăriile. Poate suntem imuni la ele… Dar sunt gânduri negre ce îți devastează liniștea prin forța lor de rebeliune, răzvrătire și, în final, de negație. De câte ori ai îmbrățișat frazele: „Nu vreau”, sau „nu mă duc”, sau poate ai zis, „eu, niciodată”?

Negativismul este o parte a lumii noastre tinere. Prea ne-am legat de noi negațiile. Poți scăpa de forța acestor atitudini. Te poți elibera de gândurile ce îți preamăresc eșecul sau nerealizările. Soluția o vei găsi în mângâierea adusă de Duhul lui Dumnezeu. El poate să te scoată din lumea negării. Te poate ridica la un statut de ființă adorabilă și creativă. Cere-i cu stăruință și vei obține biruința.

Roagă-te să scapi de gândurile negre.

Provocare: Evită cuvântul „nu” când Dumnezeu te cheamă la acțiune!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor