DUHUL CHIBZUINȚEI

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.
2 Timotei 1:7

În cazul în care ești curios să afli ce ar putea însemna chibzuința, orice dicționar explicativ vei aborda îți va spune cam același lucru: „om hotărât”, „examinare atentă a împrejurărilor,  judecată  cumpănită”.  Acesta este un dar prin care tu poți goni frica din viața ta. Indiferent ce te macină — frica de viitor, frica de eșec, frica de singurătate, frica de răspundere sau altele –, poți distruge acest tipar prin darul chibzuinței.

Notează-ți faptul că nu contează vârsta. Întotdeauna contează cumpănirea corectă. Când Pablo Casals avea nouăzeci și cinci de ani a fost întrebat de un reporter tânăr: „Domnule Casals, aveți nouăzeci și cinci de ani și sunteți cel mai mare violoncelist din câți au existat. De ce încă mai studiați șase ore pe zi?” Răspunsul a venit imediat: „Deoarece cred că fac progrese.”

Duhul chibzuinței este ajutorul lui Dumnezeu pentru a nu-ți rata zilele. E capacitatea creatoare de a înțelege împrejurările și potențialul. Te ajută să continui. Te fortifică să fii hotărât și determinat în ciuda factorilor potrivnici. Pune această lecție în nota apropierii de Dumnezeu. S-ar putea să cedezi pentru că toate îți sunt împotrivă. E o variantă. Dar… cu duhul chibzuinței, și tu poți depăși momentele de cumpănă. Poți trece mai departe fără frică. Poți înainta pe calea credinței și a încrederii în Dumnezeu.

Roagă-te să primești din plin duhul chibzuinței.

Provocare: Continuă progresele în viața de credință cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video