PERSEVERENȚA CONTINUĂ

Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El.
Apocalipsa 14:4

Nu toți suntem la fel. Fiecare dintre noi poartă în condiția lui elemente ce-l definesc: culoarea ochilor, înălțimea, greutatea, culoarea părului, gustul etc. Această diversitate nu ne oprește să luptăm pentru o ținută convențională. Ia gândește-te doar la lupta cu kilogramele. Pornești ca din pușcă. În prima zi cântărești bucatele cu sfințenie, faci exercițiul fizic și ești atent la orele de activitate. A doua zi o iei de la capăt. Trece săptămâna și entuziasmul tău este tot acasă, dar parcă nu mai are aceeași intensitate. Ce să mai spui după ce trec săptămânile? Te urci pe cântar, și expresia feței tale spune totul…

Ca să-ți poți modifica obiceiurile, ai nevoie de perseverență. O perseverență zilnică, sau continuă. Nu există momente de întrerupere sau repaus. Continuitatea într-o activitate de urmărire este cheia reușitei. Ioan a recunoscut acest principiu și l-a enunțat clar ca lumina zilei: „Urmează pe Miel oriunde merge El.” Da, vorbește de cei cu caractere puternice. Tineri și adulți învățați să nu cedeze. Sunt cei care străpung zidul deznădejdii, se opun gândului renunțării. Acești oameni continuă în ciuda tuturor evidențelor potrivnice. Ce îi determină? Cu siguranță, un scop definit cu precizie. O cauză pentru care sunt dispuși să renunțe la tot. Sincer, ai în viața ta un scop de o asemenea anvergură?

Roagă-te să perseverezi zilnic în a-L urma pe Isus.

Provocare: Fă din prietenia cu Isus scopul vieții tale.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor