ÎNCOTRO?

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Sentimentul pe care îl trăiești în momentul în care nu ești sigur de direcția de mers este bulversant. Nu este suficient că te miști. Nu este suficient că ai un sens de mers. Nu e suficient nici măcar faptul că te întrebi. Dacă nu urmează o clarificare și apoi o resetare, totul e fără folos. În sens practic, ai nevoie să știi că nu îți pierzi timpul și energia degeaba. Înțelegi de ce ne place să folosim hărțile, GPS-urile și orice mijloace pentru a ne verifica deplasarea. Ne dorim siguranță și eficiență. Un om cu capul pe umeri își clarifică direcția de mers și abia după aceea pleacă la drum.

În zilele petrecute pe pământ, tu ai nevoie de aceeași clarificare. Nu cred că îți permiți luxul să pierzi ocaziile și timpul pe ceva ce se dovedește irelevant și greșit pentru viitorul tău. Ai putea oare să mergi într-o direcție ce nu îți aduce nicio formare spirituală? Să alergi în toate direcțiile doar pentru a constata că nu ai prins nimic? Isus refuză să ne lase fără repere vizibile și protectoare. Asemenea semnelor de circulație, cuvintele lui Isus definesc cu claritate sensul deplasării tale. Dacă ai mers într-o direcție greșită, schimbă sensul. Dacă trebuie să te întorci din acțiunile tale, atunci fă acest lucru cât mai repede.

Nimic nu valorează mai mult în zilele acestea decât oamenii care știu încotro se îndreaptă. Ai ocazia să parcurgi un drum al eliberării. E călătoria spre Mântuitorul tău.

Roagă-te să găsești sensul vieții tale.

Provocare: Întoarce-te la Isus din toată inima.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor