SENSUL CORECT

Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat; pentru că avea foarte multe avuții.
Matei 19:22

A cunoaște locul în care mergi nu te poate ajuta dacă nu știi și sensul direcției de mers. Încearcă să-ți imaginezi ce s-ar întâmpla dacă ai folosi o hartă într-un loc nou, fără să ai trecute reperele pe ea. Nu ai trecută nicio localitate și niciun loc. Cu siguranță, te-ai putea mișca fără nicio reținere. Deplasarea însă nu îți va aduce nicio liniște, atât timp cât nu știi încotro mergi sau, cel mai rău, mergi într-o direcție greșită.

Isus nu l-a lăsat pe tânărul bogat fără direcție. Dimpotrivă. Mântuitorul i-a arătat tânărului care este sensul corect în viață. Multe trasee te pot atrage, te pot provoca, poți găsi experiențe inimaginabile. Toate aduc o bucată din frumusețea existenței în albumul amintirilor tale. Numărul lor mare nu te va transforma într-o persoană desăvârșită. E posibil să te îmbogățești cu diferite cunoștințe noi despre civilizație și cultură. Însă schimbarea reală este dată de urmărirea unei direcții corecte. Trebuie să apuci pe calea dreaptă. Pe acea traiectorie care îți garantează un progres indiscutabil din punct de vedere moral. Din acest motiv, trebuie să calculezi cu foarte mare atenție sensul vieții tale. Te vei apropia de Isus ca educator și învățător suprem sau îi vei întoarce spatele? Răspunsul la această întrebare va defini, în final, destinul vieții tale. Alegerea pe care o faci azi va avea consecințe și te va influența, de ea depinde ce vei ajunge mâine. Studiază atent harta biblică și fă un pas decisiv în direcția mântuirii.

Roagă-te să poți prețui calea lui Isus.

Provocare: Întoarce-te cu toată inima spre Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video