HRISTOS, CENTRUL VIEȚII

Căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig.
Filipeni 1:21

Gerald Sittser reașează moștenirea credinței creștine într-o lucrare frumoasă intitulată Credința trainică. O lucrare despre viața credincioșilor din lungul secolelor, oameni care, deși au trecut prin perioade de persecuție și tortură inimaginabile, au rămași fermi în convingerile lor. Unii au cedat neputând rezista durerilor, șantajului sau ofensivei diabolice din partea agresorilor. Per total, majoritatea celor loiali au avut un singur numitor comun care a determinat credința lor neclintită: Hristos. Isus a fost mai mult decât un simplu mântuitor de biserică. Au trăit prin El și au suferit împreună cu El.

Pavel a înțeles această lecție când a scris cuvintele din Epistola către filipeni. Viața fără Hristos nu are sens. Orice viață trebuie trăită pentru Hristos. Influența ta în societate, puterea de convingere și credibilitatea persoanei tale este construită în jurul unor valori și principii care sunt mai presus de momentele zilei și de codul anturajului din care faci parte. A trăi la adăpostul acestei avuții spirituale, a trăi încărcat de valori ce dau savoare vieții înseamnă să fii nu doar un discipol al lui Isus, ci și un om care are o mare influență asupra celorlalți. Pune-L pe Isus în centrul vieții tale. Leagă-ți toate acțiunile de învățăturile Lui prețioase. Trăiește împreună cu El. Întovărășește-te cu Isus și dezvoltă o relație puternică cu Mântuitorul tău.

Roagă-te să fii focalizat pe persoana lui Isus.

Provocare: Pune-L pe Isus în miezul acțiunilor de astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor