ELECTROCARDIOGRAMA DIVINĂ

…da, inima nu ni s-a abătut, pașii nu ni s-au depărtat de pe cărarea ta.
Psalmii 44:18

Electrocardiograma este o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii. Fiecare contracție a miocardului este urmarea unei excitații electrice care provine de la nodulul sinusal și transmis musculaturii inimii. Aceste modificări ale impulsurilor electrice ale inimii se pot măsura la suprafața organismului, fiind prezentate printr-o imagine repetată a activității cardiace electrice. Cu ajutorul electrocardiogramei se pot enunța o serie de proprietăți și boli ale inimii.

Am preluat enunțul și l-am pus aici pentru a înțelege cât de utilă este omului. Inima ascunsă în cutia toracică poate fi măsurată. Prin această metodă ne putem da seama dacă inima s-a abătut de la activitatea ei normală sau nu. E un mod de a cunoaște o parte din adâncurile necunoscute.

Inima, responsabilă cu o mare parte a sănătății noastre, trebuie verificată. Cel mai complex eșec este cel în care faptele noastre sunt determinate de iubirile noastre. Poate iubim prea mult, fără discernământ, o anumită activitate, un anumit tip de exprimare. Implicăm emoțiile și prin ele adâncurile sufletului nostru. Aceasta este linia din care se întețește căderea.

Ca să eviți capcana căderii, nu-ți abate inima de la adevărul divin. Păstrează-ți ființa în mâna lui Dumnezeu.

Roagă-te pentru o traiectorie sigură cu Dumnezeu în viață.

Provocare: Centrează toată ființa ta pe Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor