AJUTĂ-TE SINGUR

În ziua a cincea, s-a sculat dis-de-dimineață să plece. Atunci, tatăl tinerei femei a zis: „Întărește-ți mai întâi inima te rog…”
Judecători 19:8

Un dialog simplu. Un bărbat este rugat de socrul lui să țină cont de nevoile fizice. Evită să vorbească direct despre intențiile sale, dar arată cât de preocupat este de bunăstarea ginerelui său. Fraza prin care semnalează subiectul de interes trece dincolo de limbajul camuflat. „Întărește-ți inima” cuprinde în construcția sa nevoia acută de a pleca la drum cu nevoile împlinite.

Cunoști cât de bine este să te regăsești într-o condiție lipsită de griji. Să poți duce cu seninătate fiecare proiect la îndeplinire. Puterea de a fi tu însuți este reglată și de capacitatea de a te asigura că poți interveni pentru tine. Uiți de multe ori să lucrezi la camera ascunsă a inimii tale. Cine știe câte hopuri sau ratări ai aruncat în ascunzișul inimii tale, pentru a te feri de curiozitățile celor din jur. Dacă e bine sau e rău, vei analiza tu singur. În fond, drumul tău spre Dumnezeu se parcurge mult mai ușor dacă te ajuți singur. Pentru a evita căderile, pornește din zona secretă. Tu te cunoști. Tu știi ce ai strâns în locul tainic. Asigură-te că nu ești forțat de povara din inima ta să pui în pericol țintele tale. Ca o rugăminte venită de la cineva care a trecut înaintea ta pe acolo pe unde vei călători tu, ai urgentă nevoie să îți consolidezi sănătatea morală și capacitatea inimii de a garanta bunul mers al lucrurilor.

Roagă-te să primești ajutorul divin pentru acțiunile tale.

Provocare: Fii primul care să intervii în ajutorul tău, alături de Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video