INIMA ȘI ÎNȚELEPCIUNEA

Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum nu a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.
1 Împărați 3:12

În vremurile grele ale sistemului comunist, lucruri elementare erau cvasi inexistente. Aveam vârsta de șase ani când am văzut pentru prima dată în fața ochilor mei o banană. Și acum îmi stăruie în minte mirarea de pe obrajii mei. Bunica rămăsese la fel de curioasă pe cât eram eu în fața celor două banane din plasa mătușii mele. Cât despre gust? Am reacționat instinctiv. Nici nu am apucat să mestec, și banana a fost aruncată afară din cavitatea bucală.

În loc de lipici foloseam făină albă amestecată cu apă. Așteptam să se întărească și apoi imediat încercam să probez capacitatea de rezistență. Era un joc pierdut de dinainte. Dar, nevinovat, în neputința mea repetam isprava. Nu ai nevoie de explicații savante. Știi, de altfel, la fel de bine cât de iluzorie este această încercare. Făina cu apă nu poate înlocui lipiciul.

Și acum… oprește-te… Ce are de spus textul despre inima înțeleaptă? Nu cumva creierul este cel care poartă înțelepciunea cu el? Nu te grăbi. Inima își are înțelepciunea ei. Acea știință amestecată cu emoție. Idei de viață ambalate cu sentimente. Planuri dăltuite de neuronii minții, articulați de trăirile profunde din adâncurile inimii. Ai nevoie de această experiență. Nu te mulțumi cu puțin. Cere o inimă capabilă să furnizeze înțelepciune curată.

Roagă-te pentru înțelepciunea venită din cer.

Provocare: Nu te mulțumi cu puțin, caută profunzimea înțelepciunii lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video