SIGUR CU DUMNEZEU

David a zis filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o.”
1 Samuel 17:45

Dialogul lui David cu Goliat este unul dintre cele mai fascinante din întreaga Scriptură. Gândește-te doar la calibrul lor. Goliat, masiv, războinic călit, expert în lupte, și David, neexperimentat în arme, călit în jurul turmei, protectorul animalelor față de fiarele sălbatice. Ți-l imaginezi pe David folosind o tactică militară învățată în școala războiului? Nu putea nici măcar să se miște cu armura pe care a primit-o din partea împăratului Saul. La acest capitol, Goliat este lider detașat.

Deplasându-ne spre zona motivațională a atitudinii personale, întâlnim o paritate uluitoare. Goliat este sigur că va termina duelul înainte să-l înceapă, iar David nici nu se gândește că ar putea să piardă lupta atâta timp cât Îl va invoca pe Dumnezeu. Deloc surprinzător, ambii subiecți par determinați. Diferența este dictată de sursa atitudinii lor. Goliat este sigur pe armele sale. David își extrage siguranța din prezența lui Dumnezeu în deciziile sale. De aici, siguranța lui în fața provocării lui Goliat.

Azi, atitudinea ta poate fi modelată de siguranța ce vine din implicarea lui Dumnezeu în deciziile tale.

Roagă-te să fii binecuvântat de siguranța adusă de Isus în viața ta.

 

Provocare: Ignoră dimensiunea provocărilor prin implicarea lui Isus în alegerile tale.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor